ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτοιμος ο πρώτος φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων DC για το σπίτι

Έτοιμος ο πρώτος φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων DC για το σπίτι

Όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο οι ανάγκες ταχύτερης φόρτισηςπολλαπλασιάζονται. Επαναστατικός φορτιστής με φωνητικές εντολές.

Όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο οι ανάγκες ταχύτερης φόρτισης πολλαπλασιάζονται. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλοί τρόποι και ανάλογα την ενεργειακή απόδοση, κυμαίνεται και ο χρόνος φόρτισης. Από την απλή πρίζα στο σπίτι, η πλήρης φόρτιση μπορεί να διαρκεί κατ’ ελάχιστον 8-9 ώρες. Από ταχυφορτιστή Wallbox μπορείς να πάρεις το 80% της ενέργειας σε 30-40 λεπτά, ενώ εξελίσσεται και η επαγωγική φόρτιση.

Τώρα, η Wallbox, είναι έτοιμη να εισαγάγει τον πρώτο φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων DC για το σπίτι. Η εταιρεία παρουσιάζει επίσης λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας και τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο απλοποιεί τη διαχείριση της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Και, προσθέτει σημαντικές αναβαθμίσεις σε ολόκληρο το φάσμα των συστημάτων χρέωσης οικιακών και δημόσιων χώρων, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Ο νέος φορτιστής DC μεταφέρει την ενέργεια που δημιουργείται και αποθηκεύεται στο σπίτι, κατευθείαν στο ηλεκτρικό όχημα μέσω μιας υποδοχής CCS ή ChaDeMo. Η οικιακή παραγωγή και η αποθήκευση γίνονται όλο και περισσότερο οικονομικοί, όπως η αύξηση του μεγέθους των ηλεκτρικών οχημάτων και του μεγέθους της μπαταρίας και η μείωση των ωριαίων κλιμάκων ROI.

Τα μοναδικά ηλεκτρονικά ισχύος διπλής κατεύθυνσης του φορτιστή, συμβιβάζουν την εναλλασσόμενη (AC) και την άμεση (DC) ενέργεια που ρέει μεταξύ της φόρτισης του οχήματος, της γεννήτριας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων ή των ανεμογεννητριών στον κήπο και της μπαταρίας αποθήκευσης στο σπίτι. Ο νέος φορτιστής Wallbox είναι ελαφρύς και αρκετά συμπαγής για να ταιριάζει σε μια εσωτερική διαρρύθμιση. Οι πρώτες πωλήσεις προγραμματίζονται για τα μέσα του 2019.

Η Wallbox διευκολύνει επίσης τη διαχείριση της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο σπίτι. Η εταιρεία εισάγει λογισμικό που επιτρέπει εντολές ομιλίας και γνωσιακή νοημοσύνη, που μαθαίνει τη συμπεριφορά φόρτισης ενός ιδιοκτήτη και τις προτιμήσεις του, προκειμένου να προβλέψει τη βέλτιστη ενεργειακή ισορροπία με το σπίτι και το δίκτυο.

Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός τεχνολογιών λογισμικού δύο επιπέδων, σημαίνει ότι μπορείτε να μιλήσετε απευθείας στο οικιακό σας σύστημα χρέωσης και ότι θα ερμηνεύσει τις απαιτήσεις σας με τον πιο ενεργειακά αποδοτικό τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείτε απλά να πείτε: «Χρειάζομαι το αυτοκίνητό μου πλήρως φορτισμένο για το πρωί», και η Wallbox θα φροντίσει τα υπόλοιπα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις άλλες απαιτήσεις οικιακής ενέργειας κατά την ίδια περίοδο φόρτισης.

Όλοι οι φορτιστές Wallbox έχουν ονομαστική ισχύ έως 22 kW, κατάλληλοι για οικιακή και εμπορική εγκατάσταση και συνδέεται με την πλατφόρμα διαχείρισης ενέργειας myWallbox. Αυτό επιτρέπει τον προγραμματισμό για να επωφεληθούν από το χρόνο και τη χρήση των τιμολογίων, την εξισορρόπηση ενέργειας μεταξύ του οχήματος και του σπιτιού, καθώς και μια σειρά από άλλα εύκολα προσβάσιμα χαρακτηριστικά. Οι φορτιστές Wallbox έχουν συνδεσιμότητα μέσω WiFi, Ethernet ή Bluetooth.

Η Wallbox λειτουργεί σε 30 αγορές σε όλη την Ευρώπη και στο εξωτερικό μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και την Κίνα. Η Wallbox είναι, επίσης, εταίρος σε μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ