ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτοιμο και το νέο Kia Proceed

Έτοιμο και το νέο Kia Proceed

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, η Kia θα παρουσιάσει ένα ακόμη νέο μοντέλο, το ProCeed, που θα μπει στην αγορά της Ευρώπης στις αρχές του 2019.

Η κορεατική Kia εντυπωσιάζει με τα νέα της μοντέλα, τα οποία τα συνοδεύει με 7 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, ως ένδειξη εμπιστοσύνης προς το προϊόν που κατασκευάζει.

Στο Παρίσι, στο Σαλόνι Αυτοκίνητου, στις αρχές Οκτωβρίου, η μάρκα θα παρουσιάσει το ProCeed, που πήρε το όνομα από τη δεύτερη γενιά των τρίθυρων Kia pro_cee'd. Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και κατασκευαστεί στην Ευρώπη, δίπλα στο Kia Ceed και το Ceed Sportswagon, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το έτος.

Το Kia ProCeed, θα διατίθεται αποκλειστικά ως GT-Line ή μοντέλο GT υψηλής απόδοσης.

Η παραγωγή ξεκινάει τον Νοέμβριο και οι πωλήσεις από το πρώτο τρίμηνο του 2019. Με το DNA ενός κουπέ, το ProCeed είναι χαμηλότερο και μεγαλύτερο από το πεντάθυρο hatchback Ceed και το Sportswagon, ενώ μοιράζεται μόνο το καπό και τα εμπρός φτερά με το πεντάθυρο Ceed. Φέρει κι αυτό LED φώτα ημέρας, ενώ ξεχωρίζει η γραμμή οροφής.

Με μήκος 4,605 μ., το ProCeed είναι 5 χιλιοστά μεγαλύτερο από το Ceed Sportswagon. Με ύψος 1,422 μ., η οροφή του είναι 43 χιλιοστά χαμηλότερη από αυτή του Sportswagon, ενώ η απόσταση από το έδαφος μειώνεται κατά 5 χιλιοστά στα 135 χιλιοστά. Κατασκευασμένα στην ίδια πλατφόρμα «K2» όπως και άλλα μοντέλα Ceed, το μεταξόνιο των 2,650 μ. παραμένει αμετάβλητο.

Έτοιμο και το νέο Kia Proceed

Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι αυτό που το διαφοροποιεί πλήρως από άλλα μοντέλα της σειράς Ceed. Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο συνολικό ύψος, ο νέος ευρύς πίσω προφυλακτήρας δίνει στο αυτοκίνητο μια δυναμική, σπορ στάση, με δύο εξατμίσεις στις άκρες. Το ProCeed 'GT-Line' θα έχει ζάντες αλουμινίου 17 ή 18 ιντσών, ενώ τα μοντέλα ProCeed GT είναι εξοπλισμένα με ζάντες 18 ιντσών.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από υψηλής ποιότητας επιφάνειες soft-touch, μεταλλική επένδυση και οριζόντια διάταξη ταμπλό.

Το σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 7 ιντσών της Kia βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, με χειριστήρια ήχου και θέρμανσης και εξαερισμού που βρίσκονται κάτω. Το ίδιο το ταμπλό είναι ευθυγραμμισμένο ελαφρώς προς τον οδηγό.

Το ProCeed αποκλίνει από άλλα μοντέλα της οικογένειας Ceed. Η γκρι οροφή του Ceed και του Sportswagon αντικαθίσταται με μαύρο πανί, έχει μεταλλικά διακοσμητικά, σπορ τιμόνι σχήματος D και - για μοντέλα εξοπλισμένα με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη της Kia – μανέτες για αλλαγές ταχυτήτων από το τιμόνι.

Έτοιμο και το νέο Kia Proceed

Επίσης, διαφορετικά, ανάλογα την έκδοση, είναι και τα εμπρός σπορ καθίσματα,

Με χωρητικότητα 594 λίτρων, το πορτμπαγκάζ είναι 50% πιο ευρύχωρο από του πεντάθυρου hatchback Ceed, με τα καθίσματα να διαιρούνται και να αναδιπλώνονται 40:20:40

Το ProCeed έχει το ίδιο υλικό ανάρτησης όπως το Ceed, αλλά με διαφορετική γεωμετρία, που να ταιριάζει στο ύφος του αυτοκινήτου. Εχει σκληρότερα εμπρός και πίσω ελατήρια για καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος και ηλεκτρικά υποβοηθούμενο υδραυλικό τιμόνι. Φέρει, μαζί με τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας (ESC) και το σύστημα διαχείρισης της σταθερότητας οχημάτων της Kia (VSM), που φρενάρει έξυπνα τους εσωτερικούς τροχούς για να μειώσει την υποστροφή στις στροφές.

Το ProCeed 'GT-Line' θα διατίθεται με τρεις κινητήρες. Οι επιλογές βενζίνης περιλαμβάνουν τον δημοφιλή κινητήρα 1.0 lt T-GDi (Turbocharged Gasoline Direct injection) με 120 ίππους και 172 Nm ροπής. Ο ισχυρότερος κινητήρας των μοντέλων «GT-Line» είναι η ολοκαίνουργια μονάδα ισχύος T-GDi «Kappa» 1.4 lt, η οποία παράγει 140 hp. Και οι δύο κινητήρες είναι εφοδιασμένοι με φίλτρο σωματιδίων για τη μείωση των εκπομπών και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d TEMP. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το T-GDi 1.4 lt διατίθεται και με το επτατάχυτο Dual-Clutch της Kia.

Θα υπάρχει και ο ολοκαίνουριος κινητήρα πετρελαίου «Smartstream» 1.6 lt CRDi (Common-Rail Direct injection), με ισχύ 136 hp. Παράγει ροπή 280 Nm όταν συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 320 Nm με το επτατάχυτο διπλού συμπλέκτη.

Όσον αφορά στο ProCeed GT, τροφοδοτείται από κινητήρα T-GDi 1.6 lt, ίδιο με αυτόn που υπάρχει στο Ceed GT, με ισχύ 204 ίππους και 265 Nm ροπής.

Σε εξοπλισμό θα είναι πλήρες και με νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7 ιντσών ή με σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και οθόνη αφής 8 ιντσών,

Για μοντέλα εξοπλισμένα με σύστημα μετάδοσης διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων, το σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προσαρμόζουν την οδηγική τους εμπειρία μεταξύ των ρυθμίσεων Normal και Sport.

Οι βασικές τεχνολογίες ασφάλειας θα περιλαμβάνουν: High Beam Assist, Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist with Forward Collision-Avoidance Assist.

Το ProCeed είναι διαθέσιμο με το Lane After Assist, το οποίο παρακολουθεί τα οχήματα μπροστά στην κυκλοφορία και ανιχνεύει σήματα δρόμου για να κρατήσει το αυτοκίνητο στη λωρίδα του. Το σύστημα ελέγχει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το τιμόνι, χρησιμοποιώντας αισθητήρες ραντάρ για να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση από το μπροστινό όχημα. Το Lane After Assist λειτουργεί μεταξύ 0 και 180 χλμ./ώρα.

Πρόσθετες διαθέσιμες τεχνολογίες περιλαμβάνουν: Smart Cruise Control με Stop & Go, προειδοποίηση σύγκρουσης Blind Spot, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Smart Parking Assist και αναγνώριση πεζών για το σύστημα Assist Collision-Avoidance Assist...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ