ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το πρώτο plug-in υβριδικό Jeep

Έρχεται το πρώτο plug-in υβριδικό Jeep
ROADRACE

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, το νέο Jeep Renegade Plug-in Hybrid (PHEV) πρόκειται να φτάσει στην καρδιά του Παρισιού, στο αποκλειστικό εκθεσιακό κέντρο Jeep, στον διάσημο δρόμο Champs-Elysées.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται στην έκδοση Trailhawk, με καθαρή ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χιλιομέτρων και χωρίς εκπομπές CO2 σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία.

Το Renegade συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα GSE 1.3 lt με ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο μεταξύ των πίσω τροχών, που τροφοδοτείται από ένα σύνολο μπαταριών που μπορούν να φορτιστούν κατά την οδήγηση ή από πρίζα.

Η επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα αγγίζει τα 7 δευτ., οι μέσες εκπομπές CO2 είναι χαμηλότερες από 50 γρ./χλμ., και η τελική ταχύτητα, σε ηλεκτρική λειτουργία, είναι 130 χλμ./ώρα. Κι όλα αυτά με ισχύ 190 και 240 ίππους, ανάλογα την έκδοση.

Χάρη στη νέα ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης όλων των τροχών (eAWD), η ισχύς στον οπίσθιο άξονα παρέχεται μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Αυτό επιτρέπει τον διαχωρισμό των δύο αξόνων και τον έλεγχο της ροπής.

Το Jeep Renegade PHEV διαθέτει ένα μοναδικό εσωτερικό και ταμπλό, καθώς και ένα σύστημα Uconnect HD 8.4", με ειδικές σελίδες που επιτρέπουν στον οδηγό να ελέγχει την καθημερινή λειτουργία της υβριδικής οδήγησης. Το Selec-Terrain διατηρεί τη θέση του μπροστά από το γρανάζι μοχλό αλλαγής ταχυτήτων, ενώ ο επιλογέας Hybrid εμφανίζεται ακριβώς δίπλα του, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ των ακόλουθων τρόπων οδήγησης:

• Υβριδικό: η λειτουργία που βελτιστοποιεί την ισχύ για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας συνεργάζονται ανάλογα με το οδόστρωμα, με φάσεις ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση

• eSave: ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μπορεί να διατηρεί ή να επαναφορτίζει την μπαταρία κατά την οδήγηση (επιλογές επιλογής του οδηγού)

• Ηλεκτρικός: πλήρως ηλεκτρικός τρόπος λειτουργίας που επιτρέπει μια καθαρή ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χιλιομέτρων.

Εξάλλου, η νέα έγχρωμη οθόνη TFT 7" δείχνει νέες πληροφορίες μπροστά από τα μάτια του οδηγού: το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, το ηλεκτρικό εύρος, την καύση και τις συνδυασμένες λειτουργίες, το ποσοστό ισχύος και τα επίπεδα επαναφόρτισης…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ