ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το πρώτο πανίσχυρο SUV από τη SKODA

Έρχεται το πρώτο πανίσχυρο SUV από τη SKODA
GVD 2018

Το πρώτο vRS μοντέλο σε αμάξωμα SUV θα παρουσιάσει τον Οκτώβριο η Skoda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Το νέο Skoda Kodiaq vRS θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, φέτος τον Οκτώβριο. Η τσεχική μάρκα κυκλοφόρησε τις πρώτες δύο επίσημες φωτογραφίες, προσφέροντας μια ιδέα του πρώτου SUV στο χαρτοφυλάκιο των vRS και μια ματιά στο νέο λογότυπο vRS. Το επταθέσιο Kodiaq vRS τροφοδοτείται από ένα κινητήρα biturbo TDI 239 ίππων - τον ισχυρότερο κινητήρα πετρελαίου παραγωγής στην ιστορία της Skoda.

Τα αρχικά VRS έχουν κοσμούν τα πιο σπορ μοντέλα παραγωγής της τσεχικής μάρκας από το 2000. Το Kodiaq vRS είναι το πρώτο SUV της μάρκας και μεταφέρει το ιστορικό 117 χρόνων της εταιρείας που ξεκίνησε από ποδήλατα και μοτοσικλέτες.

Ακολουθώντας τα βήματα των πρώτων μοντέλων vRS από το 1974

Το "V" του vRS αναφέρει τις "νίκες" των μοτοσυκλετιστών της SKODA, ενώ τα αρχικά "RS" αντιπροσωπεύουν το Rally Sport, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1974 στα δύο πρωτότυπα ράλι - το SKODA 180 RS και το 200 RS. Το 1975, η SKODA ανέπτυξε το 130 RS. Το 1977, το αθλητικό coupé γνωστό και ως "Porsche of the East" πέτυχε δύο νίκες στην κατηγορία του στο θρυλικό Rallye Monte Carlo και κέρδισε επίσης το Ράλλυ Ακρόπολις. Το 2000, η ​​SKODA παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο παραγωγής vRS, το Octavia vRS.

Το νέο λογότυπο vRS, με κόκκινες πινελιές, θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παρίσι. Το δυναμικό SUV φέρει μερικά από τα λογότυπα, συμπεριλαμβανομένου ενός στην μάσκα του ψυγείου.

Ο ισχυρός τετρακύλινδρος κινητήρας TDI που βρίσκεται στο SUV με κίνηση σε όλους τους τροχούς, παράγει 239 ίππους από την χωρητικότητα των 2.0 λίτρων, με μέγιστη ροπή στρέψης 500 Nm. Αυτό καθιστά τον κινητήρα αυτόν τον ισχυρότερο κινητήρα ντίζελ παραγωγής στην ιστορία της μάρκας, που ξεπερνά τα 120 χρόνια…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ