ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ερχεται το νέο VW Passat με κορυφαία τεχνολογία

Ερχεται το νέο VW Passat με κορυφαία τεχνολογία
VOLKSWAGEN AG

Ερχεται το νέο VW Passat με κορυφαία τεχνολογία. Θα είναι το πρώτο VW που προσφέρει μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Την άνοιξη το Passat θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. οχήματα σε παραγωγή κι αυτό το καθιστά το πιο επιτυχημένο, μεσαίο μοντέλο παγκοσμίως. Κι αυτός ο αριθμός ορόσημο θα προέλθει από την 8η γενιά του μοντέλου, η οποία θα κάνει πρεμιέρα αρχές Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι προ-πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Μάιο. Η εκτόξευση της αγοράς θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο (Γερμανία).

Όπως αποκάλυψε η VW, το Passat θα είναι το πρώτο Volkswagen που θα εφοδιάζεται με σύστημα που επιτρέπει μερική αυτοματοποιημένη οδήγηση σε οποιαδήποτε ταχύτητα έως 210 χλμ./ώρα, με αυτό το νέο σύστημα IQ.DRIVE. Επιπλέον, το νέο Passat θα είναι και το πρώτο μοντέλο παγκοσμίως με ένα σύστημα διεύθυνσης που εντοπίζει την επαφή του οδηγού, παρέχοντας μια διαδραστική διασύνδεση σε συστήματα όπως το Travel Assist.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό στο Passat είναι το «Assist Steering Assist», το οποίο αυξάνει την ασφάλεια κατά την κίνηση αποφυγής κινδύνου με παρεμβάσεις στην πέδηση. Επίσης, θα φέρει νέους, διαδραστικούς προβολείς «IQ.LIGHT – LED», που μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού που διατίθεται αποκλειστικά στο σημερινό Touareg.

Η τρίτη γενιά του Modular Infotainment Matrix (MIB3) κάνει επίσης το ντεμπούτο του με το νέο Passat. Το App Connect προσφέρει ασύρματη ενσωμάτωση εφαρμογών iPhone μέσω του Apple CarPlay, για πρώτη φορά στη Volkswagen. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το Passat μπορεί να είναι μόνιμα συνδεδεμένο μέσω του MIB3, διότι τα νέα συστήματα Infotainment συνοδεύονται από μια ενσωματωμένη κάρτα SIM.

Ερχεται το νέο VW Passat με κορυφαία τεχνολογία
VOLKSWAGEN AG

Εκτός από τις βελτιωμένες υπηρεσίες που σχετίζονται με την κίνηση, με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, αυτό περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες streaming μουσικής, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, φυσικό φωνητικό έλεγχο (online) και απρόσκοπτη χρήση των online υπηρεσιών «Volkswagen We» που βασίζονται σε φορητές ρυθμίσεις οχημάτων. Θα είναι επίσης δυνατή η χρήση των πρώτων smartphones ως «κινητού κλειδιού» για το άνοιγμα και την εκκίνηση του Passat.

Το MIB3 είναι στενά συνδεδεμένο με το νέο ψηφιακό cockpit. Τα ψηφιακά όργανα έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα (Active Info Display). Η βελτιωμένη οθόνη γραφικών υψηλής αντίθεσης είναι καθαρή και υψηλής ποιότητας.

Η εμβέλεια οδήγησης έχει επίσης βελτιωθεί. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Passat GTE - το plug-in υβριδικό μοντέλο. Θα μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά έως 55 χλμ. στον νέο κύκλο WLTP. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός του ηλεκτροκινητήρα και του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα (ισχύς συστήματος 160 kW / 218 hp) σημαίνει ότι το Passat GTE είναι ιδιαίτερα ισχυρό και ήδη επιτυγχάνει τα όρια που καθορίζονται στο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d, το οποίο ισχύει για τα νέα οχήματα από το 2021.

Όλοι οι άλλοι κινητήρες TSI και TDI πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου εκπομπών Euro 6d-TEMP. Επιπλέον, κάθε νέο Passat - είτε βενζινοκίνητο είτε πετρελαιοκίνητο - είναι εξοπλισμένο με φίλτρο σωματιδίων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ