ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το νέο Ford Edge στην Ευρώπη

Έρχεται το νέο Ford Edge στην Ευρώπη

Το Edge αποτελεί το πιο προηγμένο τεχνολογικά SUV στην ιστορία της Ford και προσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού.

Η ευρωπαϊκή έκδοση του μεγάλου SUV της Ford, είναι αυτή που βλέπετε. Το Edge, αποτελεί το πιο προηγμένο τεχνολογικά SUV στην ιστορία της εταιρείας και προσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, βασισμένων σε κάμερες και αισθητήρες, που κάνουν τα ταξίδια πιο άνετα, λιγότερο στρεσογόνα και βοηθούν τους οδηγούς να αποφύγουν ή να μετριάσουν της επιπτώσεις μιας σύγκρουσης. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη διατίθενται τα συστήματα Post Collision Braking, Evasive Steering Assist, και Adaptive Cruise Control με Stop-and-Go και Lane Centring Assist.

Το νέο Ford Edge λανσάρει επίσης για πρώτη φορά στην Ευρώπη, μία νέα, ισχυρή και αποδοτική έκδοση του κινητήρα πετρελαίου 2.0L EcoBlue της Ford με 238 ίππους, σε συνδυασμό με νέο, οκτατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο για άνεση στο ταξίδι. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive, και προσφέρει βελτιστοποιημένη ροπή στις χαμηλές στροφές, και βελτιωμένα χαρακτηριστικά θορύβων και κραδασμών (NVH) σε συνδυασμό με ομαλή και γραμμική επιτάχυνση για μία άνετη οδηγική εμπειρία.

Το νέο Ford Edge, που παρουσιάστηκε σε σπορ έκδοση ST-Line, υιοθετεί νέα αισθητική μπροστά και πίσω, φαρδιά μάσκα με κυψελοειδή δομή, εντυπωσιακά προστατευτικά και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος και στάνταρ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Σε εξοπλισμό, μία προαιρετική βάση ασύρματης φόρτισης στον αποθηκευτικό χώρο της κεντρικής κονσόλας του νέου Ford Edge επιτρέπει τη φόρτιση συμβατών ψηφιακών συσκευών χωρίς τη χρήση καλωδίων. Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC3 της Ford – συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™ επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν smartphones, συστήματα ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού με φωνητικές εντολές ή μέσα από μία έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών.

Έρχεται το νέο Ford Edge στην Ευρώπη

Το νέο Edge προσφέρει επίσης ένα πλήρως διαμορφώσιμο τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα οργάνων που επιτρέπει στους οδηγούς να εξατομικεύουν τη διάταξη του ταχύμετρου, του στροφόμετρου και των πληροφοριών του οχήματος σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις τους – ακόμα και να επιλέγουν ένα από τα επτά χρώματα φόντου – διατηρώντας παράλληλα μία απλή, κομψή εμφάνιση. Άλλες τεχνολογίες άνεσης περιλαμβάνουν μία μεγάλη, πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενα πίσω καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι.

Με αρμονικά, υψηλής ποιότητας υλικά και προηγμένη σχεδίαση, το ευρύχωρο εσωτερικό του νέου Ford Edge αποπνέει μία premium αίσθηση. Μία ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα διαθέτει νέο περιστροφικό επιλογέα σχέσεων για το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που απελευθερώνει χώρο, ενώ παράλληλα διευκολύνει την πρόσβαση στη βάση ασύρματης φόρτισης, ενισχύοντας τη μοντέρνα, σοφιστικέ αίσθηση το οχήματος.

Το κουμπί του ηλεκτρονικού χειρόφρενου, στη θέση ενός συμβατικού μοχλού απελευθερώνει πρόσθετο χώρο για να τοποθετηθούν προσαρμοζόμενες ποτηροθήκες και ένας βαθύς αποθηκευτικός θάλαμος κατάλληλος για βιβλία, παιχνίδια και tablets. Ένα ακόμα μεγαλύτερο ντουλάπι υπάρχει κάτω από το ταμπλό. Τέλος, στο πάνω τμήμα του πίνακα οργάνων διατίθεται πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος.

Το νέο Ford Edge διαθέτει στάνταρ τεχνολογία LED για τους προβολείς, τα φώτα ημέρας και τα πίσω φώτα, ενώ το ανασχεδιασμένο καπό επιτείνει την αίσθηση πλάτους και στιβαρότητας.

Το νέο Ford Edge SUV θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη αργότερα μέσα στη χρονιά...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ