ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το νέο "φάντασμα" της Rolls - Royce

Έρχεται το νέο "φάντασμα" της Rolls - Royce

Το σύμπλεγμα των φωτεινών αστεριών στο ταμπλό, είναι τα πρώτα χαρακτηριστικά που αποκαλύφθηκαν για το νέο Ghost

Θα ξεκινήσω με το γνωστό, σε πολλούς, ανέκδοτο, όταν κάποιος με ένα μικρό αυτοκινητάκι σταματά στο φανάρι, δίπλα σε μια Rolls – Royce, και ανοίγοντας το παράθυρο, ρωτά τον οδηγό της RR, αν είναι καλό, επειδή δεν κυκλοφορούν πολλά! Προφανώς, το ερώτημα στο ανέκδοτο έχει απαντηθεί χωρίς καν να ανοίξει το στόμα του ο οδηγός της RR, καθώς από το 1911 που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα χειροποίητα μοντέλα της βρετανικής μάρκας –μέλος, πλέον από το 1998, του ομίλου της BMW- έχουν δημιουργήσει το δικό τους status symbol στην αυτοκίνηση.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Εναν μύθο, της πιο πολυτελούς μάρκας στον κόσμο, με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα παραγωγής, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα. Μάλιστα, το χαρτοφυλάκιο των μοντέλων της έχει επεκταθεί σε πέντε, ενώ γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις της. Χαρακτηριστικά, το 2019 πούλησε 5.152 αυτοκίνητο, έχοντας +25.4% (!) αύξηση πωλήσεων, έναντι του 2018. Κι αν αυτό σας φαίνεται περίεργο, που δεν είναι, καθώς υπάρχουν χιλιάδες, κυρίως Αραβες, Αμερικανοί και Ασιάτες πολυεκατομμυριούχοι, ακόμα πιο περίεργο ίσως είναι το γεγονός ότι η ηλικία και η δημογραφική κατάσταση των πελατών της, έχουν μειωθεί σημαντικά σε μέσο όρο, μόλις 43 έτη!

Έρχεται το νέο "φάντασμα" της Rolls - Royce

Γι αυτό, και η Rolls-Royce αποφάσισε να εκμοντερνιστεί περισσότερο, με νέα οπτική γλώσσα, που θα απευθύνεται σε νεότερες ηλικίες, έχοντας πάντα ως γνώμονα τη φράση του συνιδρυτή της μάρκας, Sir Henry Royce: "πάρτε το καλύτερο που υπάρχει και κάντε το ακόμα καλύτερο".

Τη νέα ταυτότητα της μάρκας, ανέλαβε ένα πολυεπιστημονικό στούντιο σχεδιασμού, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα και δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο "Πνεύμα της Εκστασης" (The Spirit of Ecstasy) που χαρακτηρίζει τη μάρκα από καταβολής της. Τα νέα στοιχεία, όπως και το ανανεωμένο γλυπτό που κοσμεί τα καπό, μια κοπέλα με φτερά, θα αποκαλυφθούν την 1η Σεπτεμβρίου, παρέα με το ολοκαίνουργιο Ghost, το νέο φάντασμα της μάρκας.

Έρχεται το νέο "φάντασμα" της Rolls - Royce

Το σπίτι της Rolls-Royce στο Goodwood του West Sussex, είναι ένα παγκόσμιο κέντρο πολυτελούς κατασκευής. Εκεί, η ομάδα των σχεδιαστών και μηχανικών, αφιέρωσαν 10.000 ώρες δουλειάς (περίπου 14 μήνες, ασταμάτητα!), ώστε να παρουσιάσουν την Illuminated Fascia, που θα κοσμεί το νέο Ghost. Πρόκειται για μια λαμπερή πινακίδα στο ταμπλό, μπροστά από τον συνοδηγό, που περιβάλλεται από περισσότερα από 850 αστέρια, τα οποία θα λάμπουν όταν το αυτοκίνητο είναι σε λειτουργία. Ο φωτισμός, επιτυγχάνεται μέσω 152 LED, τα οποία συνδυάζονται με το ρολόι της καμπίνας και τον πίνακα οργάνων. Για να διασφαλιστεί ότι το Ghost φωτίζεται ομοιόμορφα, χρησιμοποιείται ένας οδηγός φωτός πάχους 2 χιλιοστών, με περισσότερες από 90.000 χαραγμένες με λέιζερ κουκκίδες σε όλη την επιφάνεια.

Έρχεται το νέο "φάντασμα" της Rolls - Royce

Εν αναμονή για την πλήρη αποκάλυψη του νέου Ghost, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ