Ερχεται το ηλεκτρικό Fiat 500 στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα σημαντικές θα είναι οι εξελίξεις στον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles, τα επόμενα χρόνια, διεθνώς.

Η φιλοσοφία του ομίλου θα παραμείνει ίδια, όσον αφορά τις κατηγορίες αμαξωμάτων στις οποίες θα έχει συμμετοχή με νέα μοντέλα, εντούτοις η ηλεκτροκίνηση θα είναι το νέο δεδομένο για τη μάρκα, είτε με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, είτε με plug-in υβριδικά.

Στη Fiat, το βάρος θα δοθεί στο Panda, στο 500 και στο Tipo, η Abarth παραμένει με τις ισχυρές εκδόσεις, η Alfa Romeo βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, ενώ η Jeep θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Συνολικά, ο όμιλος υπολογίζει να έχει μέχρι το 2022 περίπου 25 ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, ενώ στα πλάνα υπάρχει και ένα λίγο μεγαλύτερο του 500, μοντέλο.

Στην Ελλάδα, όλα όσα θα συμβούν διεθνώς, θα κάνουν κι εδώ την εμφάνισή τους. Δεδομένου ότι η FCA συμμετέχει στο 46% της αγοράς, διότι δεν έχει μοντέλα σε κάθε κατηγορία, θα δώσει τη «μάχη» να κρατηθεί σε υψηλές θέσεις. Μέχρι στιγμής, ένα στα τρία μικρά αυτοκίνητα πόλης που πωλούνται, είναι ιταλικό, με το βάρος να έχει δοθεί στις ενοικιάσεις. Η μάρκας είχε το 2018 μερίδιο αγορά 6,9% της αγοράς, όντας στην 5η θέση των πωλήσεων, ενώ στα ελαφρά επαγγελματικά έχει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο.

Οσον αφορά στο εγγύς μέλλον, κι ενώ το 2020 θα είναι μια χρονιά με αύξηση τιμών από όλες τις μάρκες, λόγω συμμόρφωσης με το νέο πρότυπο WLTP, η Fiat θα φέρει το ηλεκτρικό 500αράκι στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το μοντέλο διατίθεται στις Η.Π.Α., σε ακριβή τιμή και θα αρχίσει να λανσάρεται στην Ευρώπη στην βελτιωμένη του έκδοση με αυτονομία που μπορεί να αγγίζει και τα 200 χλμ. Εφοδιάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα 83 kWh, αποδίδει 111 ίππους και έχει 147 Nm ροπής. Σε εξοπλισμό, θα φέρει πολλά συστήματα και στόχος της εταιρείας είναι να το λανσάρει στην Ελλάδα με τιμή ίσως κάτω από 24.000 ευρώ.

Πολλά νέα θα έχουμε στην Jeep, η οποία τα δύο επόμενα χρόνια θα έχει γκάμα με 7 μοντέλα, με την είσοδο και του Junior Jeep. Στην Ελλάδα, αναμένονται τους επόμενους μήνες, τα plug-in hybrid μοντέλα Renegade, Compass και Gladiator, με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα που φορτίζεται από πρίζα…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

9+1 βιβλία για την Ημέρα του Πατέρα

Η σχέση πατέρα-παιδιών και οι μπαμπάδες ως κινητήρια δύναμη σε μια εορταστική αναγνωστική λίστα.

Η ιστορία του νεότερου Αμερικανού που καταδικάστηκε σε θάνατο

Ο George Stinney ήταν μόλις 14 όταν εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα. 70 χρόνια μετά, αθωώθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.