ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ερχεται και ως υβριδικό, το νέο Audi Q7

Ερχεται και ως υβριδικό, το νέο Audi Q7

Πιο ισχυρό, με νέο σχεδιασμό, αερανάρτηση και περισσότερη τεχνολογία αιχμής. Ερχεται και ως υβριδικό, το νέο Audi Q7.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο Audi Q7, με περισσότερη τεχνολογία αιχμής και -για πρώτη φορά- με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Το Audi Q7, το μεγάλο SUV της γερμανικής φίρμας, έχει μεγάλο ενιαίο πλαίσιο με σχήμα οκτάγωνο, δύο πλευρικές εισόδους, προαιρετικούς προβολείς τεχνολογίας HD Matrix LED με φωτισμό λέιζερ, ανανεωμένο πίσω μέρος και ζάντες 19 ιντσών.

Στην ανασχεδιασμένη καμπίνα, αυξήθηκαν ελαφρώς οι χώροι, ενώ ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών στην έκδοση των πέντε θέσεων προσφέρει χωρητικότητα μεταξύ 865 και 2.050 λίτρων. Τα τρία πίσω καθίσματα μετακινούνται ανεξάρτητα, ενώ στην 7θέσια διάταξη υπάρχουν δύο ακόμη καθίσματα στην 3η σειρά.

Ερχεται και ως υβριδικό, το νέο Audi Q7

Η Audi ενίσχυσε σημαντικά τις δυναμικές ικανότητες του Q7. Η ηλεκτρομηχανική ενεργή σταθεροποίηση είναι διαθέσιμη ως επιλογή για το μεγάλο SUV, μειώνοντας τις κινήσεις των αμαξώματος σε ανώμαλους δρόμους.

Προαιρετικό και το σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς: Οι πίσω τροχοί στρέφονται κατά 5 μοίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση σε χαμηλή ταχύτητα, γεγονός που αυξάνει την ευελιξία. Στον αυτοκινητόδρομο αυτοί οι τροχοί κατευθύνονται ελαφρώς προς την ίδια κατεύθυνση για να προάγουν τη σταθερότητα.

Το Q7 παρέχει επίσης μεταβλητή απόσταση από το έδαφος, με προσαρμοζόμενη αερανάρτηση (στάνταρ στις 7θέσιες εκδόσεις) και θα είναι διαθέσιμο σε έκδοση quattro. Η λειτουργία offroad μπορεί να επιλεγεί μέσω του δυναμικού συστήματος χειρισμού του Audi drive με τα επτά προφίλ. Επίσης, η έκδοση S, έχει πιο σπορ σύστημα ανάρτησης, το οποίο μειώνει το ύψος της διαδρομής κατά 15 χιλιοστά σε σύγκριση με την αερανάρτηση.

Ερχεται και ως υβριδικό, το νέο Audi Q7

Όλοι οι κινητήρες του Audi Q7 συνδυάζονται με μόνιμη οδήγηση και κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Θα διατίθενται δύο κινητήρες πετρελαίου και μια βενζίνης, ακολουθούμενη και από μια plug-in υβριδική έκδοση. Ωστόσο, η στάνταρ ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση έως και 0,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Κατά την εκκίνηση, ο εναλλάκτης (BAS), τροφοδοτεί το κύριο ηλεκτρικό σύστημα 48V, το οποίο αποθηκεύει την ενέργεια σε μια συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου.

Κατά τη διάρκεια της πέδησης, το BAS μπορεί να ανακτήσει έως και 8kW ισχύος και να τη μεταφέρει πίσω στην μπαταρία. Εάν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι σε ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 χλμ./ώρα, το Audi Q7 ανακτά ενέργεια σε αδράνεια ή για 40 δευτερόλεπτα με τον κινητήρα σβηστό.

Εξάλλου, η πλοήγηση MMI Plus παρέχει κορυφαία συνδεσιμότητα, ενώ σε συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, υπάρχει προσαρμοστική υποβοήθηση οδήγησης, η οποία συνδυάζει τις λειτουργίες της προσαρμοστικής υποβοήθησης ταχύτητας, της υποβοήθησης της κυκλοφοριακής συμφόρησης και υποβοήθηση ενεργής λωρίδας.

Εισάγεται, δε, η υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης. Εάν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να χειριστεί το όχημα, το σύστημα φέρνει το αυτοκίνητο σε στάση και εκκινεί μέτρα προστασίας και διάσωσης. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργή σε υποβοηθούμενες και χειροκίνητες λειτουργίες…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ