ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται και στην Ελλάδα το νέο Nissan LEAF

Έρχεται και στην Ελλάδα το νέο Nissan LEAF

Το LEAF, το «φύλλο» της Nissan, ήταν το πρώτο 5θυρο, 5θέσιο ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής, που έκανε την εμφάνισή του τo 2010. Τώρα όμως, η εισαγωγική εταιρεία θα φέρει το νέο μοντέλο.

Το LEAF, το «φύλλο» της Nissan, ήταν το πρώτο 5θυρο, 5θέσιο ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής, που έκανε την εμφάνισή του τo 2010, αρχικά στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ και ένα χρόνο μετά στην Ευρώπη, όχι όμως και στην Ελλάδα, λόγω της υψηλής τιμής και της έλλειψης κινήτρων αγοράς. Τώρα όμως, η εισαγωγική εταιρεία θα φέρει το νέο μοντέλο.

Η Nissan, λοιπόν, αποκάλυψε τη νέα του έκδοση, προσφέροντας μεγαλύτερη εμβέλεια κίνησης, δυναμικό σχεδιασμό, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, αλλά και βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Το νέο Nissan LEAF έχει ηλεκτρική 378 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, επιτρέποντας στον οδηγό του να απολαμβάνει μεγαλύτερες διαδρομές, διασυνδεδεμένες με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο γρήγορης φόρτισης CHAdeMO. Εν τω μεταξύ, το νέο e-powertrain προσφέρει 110kW (148 ίπποι) ισχύ εξόδου και 320Nm ροπής, βελτιώνοντας την επιτάχυνση και την εμπειρία του οδηγού.

Έρχεται και στην Ελλάδα το νέο Nissan LEAF

Το νέο Nissan LEAF είναι επίσης εφοδιασμένο με το προηγμένο σύστημα υποστήριξης του οδηγού ProPILOT, που χρησιμοποιεί το τιμόνι, την πέδηση και την επιτάχυνση για να υποστηρίξει τον οδηγό κατά την οδήγηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας, όπως και στον αυτοκινητόδρομο.

Σε χαμηλές ταχύτητες, επιτρέπει στο νέο LEAF να επιβραδύνει αυτόνομα και να ακινητοποιηθεί εκεί που σταματά η κυκλοφοριακή ροή. Εφόσον η ροή επανέλθει, θα αρχίσει να ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Στο νέο LEAF, περιλαμβάνεται και το ProPILOT Park για πλήρως αυτόνομη διαδικασία στάθμευσης.

Εξάλλου, φέρει την επαναστατική τεχνολογία e-Pedal. Όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι πλήρως απελευθερωμένο, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα, φέρνοντας το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση, χρησιμοποιώντας την ενέργεια της πέδησης για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Το αυτοκίνητο διατηρεί τη θέση του, ακόμη και σε απότομες ανηφόρες και κατηφόρες, μέχρι να πιεστεί ξανά το πεντάλ του γκαζιού…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ