ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται και ισχυρό Toyota Yaris GR SPORT

Έρχεται και ισχυρό Toyota Yaris GR SPORT

Η Toyota θα έχει δυναμική παρουσία στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, με πλειάδα νέων μοντέλων και ειδικών εκδόσεων.

Στο Παρίσι, η Toyota θα παρουσιάσει την ολοκαίνουργια Corolla και το νέο RAV4, ωστόσο θα αποκαλύψει και ορισμένες ειδικές εκδόσεις του Yaris.

Μια θα αφορά τα 20 χρόνια του μοντέλου, με τον κωδικό Υ20 και μια άλλη φέρει την υπογραφή της αγωνιστικής ομάδας TOYOTA GAZOO Racing, η οποία επιμελείται της παρουσίας της ιαπωνικής μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το GR SPORT είναι ένα ακόμα παράδειγμα, μετά το Yaris GRMN, το οποίο ήδη έχει πουλήσει 400 μονάδες.

Το νέο GR SPORT έχει ορισμένες διαφορές από το GRMN που επικεντρώνονται στην ανάρτηση. Χρησιμοποιεί αμορτισέρ Performance Sachs, παρόμοια με εκείνα του GRMN, έχει καλύτερη ακαμψία και πιο μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 11 χιλιοστά σε σχέση με το απλό Yaris, ενώ μειώθηκε κατά 18 χιλιοστά και η απόσταση αμαξώματος και τροχού.

Επίσης, οι μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών είναι αποκλειστικά για το GR SPORT, αλλά διαθέτουν τα ίδια ελαστικά Bridgestone Potenza RE50 205 / 45R17 από το GRMN, ενώ μειώθηκε το βάρος του αυτοκινήτου κατά 5 κιλά.

Έρχεται και ισχυρό Toyota Yaris GR SPORT

Το GR SPORT είναι αποκλειστικά πεντάθυρο και θα διατίθεται με τον υβριδικό κινητήρα 1.5 lt του Yaris.

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει το μαύρο τμήμα στην οροφή, η κεραία πτερυγίων καρχαρία και η πίσω αεροτομή. Το μαύρο κυριαρχεί στους καθρέπτες, στην κυψελοειδή μάσκα, στα φώτα ομίχλης και στους προβολείς. Έχει και πιο σκούρα κρύσταλλα και κόκκινες αυτοκόλλητες ετικέτες στους προφυλακτήρες, για πιο σπορ εμφάνιση. Εξίσου καλαίσθητο είναι και στην καμπίνα, με σπορ καθίσματα από μαύρο Ultrasuede με λευκές ραφές και άσπρα ένθετα. Όταν ο οδηγός πιέσει το κουμπί εκκίνησης, η οθόνη TFT πολλαπλών πληροφοριών εμφανίζεται με το λογότυπο GR, ενώ το GR SPORT είναι εξοπλισμένο με το ίδιο τιμόνι με τρεις ακτίνες μικρής διαμέτρου, όπως το coupe GT86…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ