ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επτά νέα ηλεκτρικά Kia έως το 2027

Επτά νέα ηλεκτρικά Kia έως το 2027

Η Kia Motors επιταχύνει τον επιχειρηματικό της μετασχηματισμό προς την ηλεκτροκίνηση - τα BEV θα αντιπροσωπεύουν το 25% των παγκόσμιων πωλήσεών της, το 2029.

Από το λανσάρισμα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου (BEV) μαζικής παραγωγής το 2011, το Kia Ray EV, η Kia έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 BEV παγκοσμίως.

Εκτοτε, η μάρκα έχει λανσάρει μια σειρά νέων BEV για τις παγκόσμιες αγορές και θα επιταχύνει στα επόμενα χρόνια τη νέα της στρατηγική στην ηλεκτροκίνηση, με στόχο, έως το 2029, τα BEV να αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεών της, θέλοντας να αποκτήσει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά EV.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Σύμφωνα με τη στρατηγική «Plan S» της Kia, που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2020, η μάρκα σχεδιάζει έως το 2025 να διευρύνει τη γκάμα των BEV στα 11 μοντέλα. Μάλιστα, 7 από τα νέας γενιάς BEV, που θα κυκλοφορήσουν έως το 2027 φιγουράρουν στο σχετικό σκίτσο που βλέπετε.

Το πρώτο από αυτά, με κωδική ονομασία CV, θα παρουσιαστεί το 2021 ως το πρώτο αποκλειστικό BEV της μάρκας που θα προορίζεται για τις περισσότερες αγορές του κόσμου. Το νέο μοντέλο θα προσφέρει ανταγωνιστική προϊόντική ποιότητα και εντυπωσιακή σχεδίαση εφάμιλλη με τα άλλα μοντέλα της Kia, με δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης και υψηλή απόδοση επαναφόρτισης.

Η Kia σχεδιάζει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς, προσφέροντας διαφοροποιημένες επιλογές μέσα από μια γκάμα μοντέλων κατάλληλων για αστικά κέντρα, ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και οδήγηση επιδόσεων. Επιπλέον, με την χρήση της νέας πλατφόρμας Electric-Global Modular (E-GMP), η Kia θα μπορεί να προσφέρει οχήματα με το πιο άνετο εσωτερικό στην κατηγορία.

Επιπλέον, η Kia στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των EV σημείων εργασίας (work bays) στην Κορέα σε 1.200 έως το 2030. Σε άλλες αγορές παγκοσμίως, η Kia θα αυξήσει τον αριθμό των work bays σε 600 έως το τέλος του τρέχοντος έτους και πάνω από 2.000 έως το 2023. Επίσης, η Kia σχεδιάζει να αναπτύξει τα δικά της προγράμματα για την εκπαίδευση επαγγελματιών συντήρησης EV.

Παράλληλα, παγκοσμίως, η Kia έχει δημιουργήσει περισσότερους από 2.400 φορτιστές EV στην Ευρώπη και περίπου 500 στη Βόρεια Αμερική, συνεργαζόμενη με τα δίκτυα διανομέων.

Καταλήγοντας, η κορεατική μάρκα προσπαθεί να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη υποδομή φόρτισης για πελάτες μέσω στρατηγικών συμμαχιών, ξεκινώντας από μια στρατηγική επένδυση στο δίκτυο IONITY, την γνωστή ευρωπαϊκή εταιρεία που ειδικεύεται στους ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ