Επιστρέφει η θρυλική Mustang Bullitt

Επιστρέφει η θρυλική Mustang Bullitt

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Ford παρουσίασε μία ειδική έκδοση της Mustang, με τον κωδικό Bullitt, θέλοντας να τιμήσει την πασίγνωστη ταινία.

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Ford παρουσίασε μία ειδική έκδοση της Mustang, με τον κωδικό Bullitt, θέλοντας να τιμήσει την πασίγνωστη ταινία που πρωτοβγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν από 50 χρόνια, αλλά κυρίως το πιο γνωστό ίσως "κινηματογραφικό" αυτοκίνητο.

Η σύγχρονη Ford Mustang Bullitt, πέρα από τον ιδιαίτερο χρωματισμό του αμαξώματός της (μαύρο Shadow Black και πράσινο Dark Highland Green) έχει και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: τη μάσκα με την καινούργια γρίλια, τις ζάντες των 19 ιντσών, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων της Brembo, και τη μαύρη απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η αίσθηση του παρελθόντος, έχοντας αρκετά κοινά στοιχεία με τον διάσημο προκάτοχο, όπως τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, με 12,0 ίντσες, ο οποίος προσομοιώνει αυτόν του κλασικού μοντέλου της δεκαετίας του ’60.

Κλασικός, για αμερικάνικο κουπέ, είναι και ο κινητήρας V8 των 5.0 lt, με την απόδοσή του να είναι, σε σχέση με τη Mustang GT, αυξημένη κατά 15 hp, φτάνοντας συνολικά τους 481 hp. Οι οποίοι αρκούν για μια τελική ταχύτητα της τάξης των 261 χλμ./ώρα.

Ειδική μέριμνα έχει δοθεί στον ήχο, καθώς η Bullitt διαθέτει πιο ελεύθερη εισαγωγή αέρα αλλά και σύστημα με ανοιγόμενα κλαπέτα στην εξάτμιση. Ως έξτρα, στο πλούσιο πακέτο εξοπλισμού που συνοδεύει τη Mustang Bullitt, η Ford προσφέρει την ενεργητική ανάρτηση MagneRide, καθίσματα Recaro καθώς και ηλεκτρονικό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Η Mustang Bullitt, πάντως, δεν θα είναι αποκλειστικό προνόμιο των Αμερικανών, μιας και η Ford θα διαθέσει έναν περιορισμένo αριθμό αυτοκινήτων και στην ευρωπαϊκή αγορά...

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24