ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επαναστατικό τζάκετ για ποδηλάτες που σώζει ζωές

Επαναστατικό τζάκετ για ποδηλάτες που σώζει ζωές

Το ποδήλατο δεν είναι μόνο για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους. Και δεν είναι μόνο για αναψυχή ή αθλητισμό, αλλά και για καθημερινή μετακίνηση.

Το ποδήλατο δεν είναι μόνο για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους. Και δεν είναι μόνο για αναψυχή ή αθλητισμό, αλλά και για καθημερινή μετακίνηση. Μάλιστα, σε ορισμένες χώρες, είναι πολύ διαδεδομένο, όπως στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία, ενώ σε όλη την Ευρώπη αναπτύσσεται ένα ιδιότυπο ποδηλατικό κίνημα, το bike-sharing, ώστε ολοένα και περισσότεροι να χρησιμοποιούν ποδήλατο στα κέντρα των πόλεων.

Ωστόσο, μπορεί σε αρκετές χώρες να υπάρχει ένα αξιόλογο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, εντούτοις, όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι κινούνται στους δρόμους. Κι εκεί έγκειται το μείζον ζήτημα της οδικής ασφάλειας, καθώς περίπου 2.000 ποδηλάτες χάνουν τη ζωή τους από ατυχήματα στους δρόμους, σε εμπλοκή με αυτοκίνητα.

Πώς, όμως, μπορούμε να αποφύγουμε τα ατυχήματα; Η καθιέρωση χαμηλότερων ορίων ταχύτητας στις πόλεις, είναι αναγκαιότητα, ενώ μπορούμε να βελτιώσουμε και την επικοινωνία μεταξύ οχημάτων, μεταξύ οχημάτων και δικυκλιστών, μεταξύ οχημάτων και πεζών.

Ειδικά για τους δικυκλιστές, τους αναβάτες ποδηλάτων, η επικοινωνία είναι αρκετά δύσκολη, καθώς θα πρέπει να αφήσουν το τιμόνι για να επικοινωνήσουν, αν θέλουν να στρίψουν.

Κι εδώ έρχεται το καινοτόμο, που δεν έχει μπει ακόμα στην παραγωγή, το Emoji Jacket, να δώσει χείρα βοηθείας. Τα Emojis έχουν καθιερωθεί ως βασικό στοιχείο της γλώσσας με την οποία εκφραζόμαστε. Ανεξάρτητα αν τα χρησιμοποιούμε για να υποδηλώσουμε εκφράσεις του προσώπου, χιούμορ ή σαρκασμό, τα Emojis μας επιτρέπουν να εκφράζουμε άμεσα τα συναισθήματά μας.

Αυτό το jacket που δημιουργήθηκε σε συνάρτηση με την καμπάνια “Share the Road” της Ford, επιτρέπει στους αναβάτες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και δημιουργεί ένα σημαντικό συναισθηματικό κρίκο ανάμεσα στους αναβάτες και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Το πρωτοποριακό jacket της Ford περιλαμβάνει ένα πάνελ από LED σώματα, τα οποία μπορούν να απεικονίζουν προσωπάκια με συναισθήματα, βέλη κατεύθυνσης και σήμα κινδύνου, τα οποία ενεργοποιούνται από ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο που βρίσκεται τοποθετημένο στο τιμόνι του ποδηλάτου.

Δείτε το video:


www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ