ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επαναστατικά, ψηφιακά γυαλιά για σέρβις ΙΧ

Επαναστατικά, ψηφιακά γυαλιά για σέρβις ΙΧ
HELLA GUTMANN SOLUTIONS GMBH

Η Hella Gutmann αναπτύσσει μια νέα λειτουργία με τη μορφή ενός ψηφιακού ζευγαριού γυαλιών για το σέρβις των αυτοκινήτων.

Ζούμε στην ψηφιακή εποχή, όπου, πλέον, τα περισσότερα γίνονται ψηφιακά. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχονται οι «εγκέφαλοι» του κινητήρα ενός οχήματος, με ανάλογο τρόπο θα γίνεται και το σέρβις.

Όταν πρόκειται, λοιπόν, για συντήρηση ή επισκευή ενός αυτοκινήτου, οι κατάλληλες πληροφορίες, στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά όσον αφορά την αποδοτικότητα και την κερδοφορία. Γι’ αυτό τον λόγο, η Hella Gutmann αναπτύσσει μια νέα λειτουργία.

Με τη βοήθεια ενός έξυπνου υλικού με την μορφή ενός ψηφιακού ζευγαριού γυαλιών και μια εφαρμογή της Hella Gutmann, ανοίγονται νέες δυνατότητες για τους τεχνικούς ενώ δουλεύουν. Τραβώντας μια γρήγορη φωτογραφία με την ενσωματωμένη κάμερα των γυαλιών ή ένα βίντεο και στέλνοντάς το, σαρώνοντας έναν κωδικό QR και εντοπίζοντας πληροφορίες από το διαδίκτυο ή ακόμα συζητώντας μερικές λεπτομέρειες με έναν ειδικό από το Τεχνικό Κέντρο Υποστήριξης, όλα θα είναι τεχνικά εφικτά και στο μέλλον θα διευκολυνθεί η καθημερινή εργασία.

Ξεκινώντας από το 2019, το πρώτο στάδιο θα επικεντρωθεί στα οφέλη που θα αποκομίσουν τα συνεργεία αρχικά ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ του συνεργείου, όπου επισκευάζονται τα αυτοκίνητα, και του Τεχνικού Κέντρου Υποστήριξης της Hella Gutmann Solutions. Προκειμένου να ληφθεί η υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο στο συνεργείο του, ο μηχανικός χρειάζεται τα ψηφιακά γυαλιά και την εφαρμογή η οποία πρέπει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή ή το tablet του.

Η εφαρμογή θα βοηθήσει στη διαχείριση των ερωτημάτων υποστήριξης, θα μεταφέρει και θα λαμβάνει εικόνες, δεδομένα και βίντεο από και προς έναν ειδικό διάγνωσης και θα μπορεί να μιλάει την ίδια ώρα με τον ειδικό. Αυτός ο ειδικός θα βλέπει, ό,τι βλέπει και ο μηχανικός. Όπως συμβαίνει και με την απομακρυσμένη βοήθεια, θα μπορεί να παρεμβαίνει - όχι με φυσική παρουσία στο αυτοκίνητο, αλλά σε ένα διάλογο σε πραγματικό χρόνο και προσθέτοντας σχολιασμούς σε φωτογραφίες / βίντεο, τα οποία στη συνέχεια εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο του μηχανικού.

Επιπλέον, το νέο προϊόν της Hella Gutmann επιτρέπει τη σάρωση των QR κωδικών και την επικάλυψη δεδομένων ή λειτουργιών που είναι αποθηκευμένες σε αυτούς τους κωδικούς. Πρόσθετες συνδέσεις με βάσεις δεδομένων με σκοπό την ταχύτερη συλλογή δεδομένων οχημάτων και σύνδεση με τις λειτουργίες των mega macs θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερα στάδια επέκτασης.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ