ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εντυπωσιακό πρωτότυπο VW ID. Vision

Εντυπωσιακό πρωτότυπο VW ID. Vision
VERWENDUNG FUR PRESSEZWECKE HONORARFREI

Αρχίστε σιγά σιγά να φαντάζεστε το κοντινό μέλλον, με αυτοκίνητα όπου απλά θα υπάρχουν μόνο επιβάτες, χωρίς κανένας να είναι οδηγός.

Αρχίστε σιγά σιγά να φαντάζεστε το κοντινό μέλλον, με αυτοκίνητα όπου απλά θα υπάρχουν μόνο επιβάτες, χωρίς κανένας να είναι οδηγός. Προς το παρόν, αρκετά μοντέλα παραγωγής διαθέτουν συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης, ωστόσο την επόμενη πενταετία θα δούμε να κυκλοφορούν πλήρως αυτόνομα οχήματα.

Στη Γενεύη, η VW παρουσίασε το I.D. VIZZION concept, τη νέα ναυαρχίδα – saloon της οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων I.D. Στα 5,163 μ. Μήκος και 1,947 μ. πλάτος, ορίζει τα saloon του αύριο, με αυτόνομη οδήγηση, έλεγχο μέσω επαυξημένης πραγματικότητας και προσαρμοζόμενη μάθηση του οχήματος, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Με τη χρήση εικονικών στοιχείων ελέγχου και οθονών που προβάλλονται μέσα στο αυτοκίνητο, οι επιβάτες βλέπουν αυτά τα χαρακτηριστικά με τα ειδικά γυαλιά HoloLens και τα χειρίζονται με την αφή.

Εντυπωσιακό πρωτότυπο VW ID. Vision

Η τεχνολογία επικοινωνιών του αυτοκινήτου έχει προχωρήσει τόσο, ώστε να καταστεί ένας εικονικός βοηθός ικανός να μαθαίνει και να ανταποκρίνεται εμμέσως. Το πρωτότυπο διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και ισχύ εξόδου 225 kW και το εύρος αυτονομίας του, μέχρι την επαναφόρτιση, έως και 665 χιλιόμετρα μέχρι το έτος 2022, χρονιά που θα ξεκινήσουν επίσημα οι δοκιμές. Θα επιταχύνει σε 6,3 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ θα αναπτύσσει τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα στο επίπεδο 5 της αυτόνομης οδήγησης.

Η VW θα λανσάρει εμπορικά το compact ID και το ID CROZZ SUV το 2020, θα ακολουθήσει το μεγάλο επιβατικό BUZZ το 2022 και εν συνεχεία το ID VIZZION. Η γερανική μάρκα σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως, από το 2025…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ