ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εντυπωσιακή BMW Concept Z4

Εντυπωσιακή BMW Concept Z4

Επιβλητική και δυναμική, η BMW Concept Z4 διαθέτει απέριττες και συμπαγείς αναλογίες, καλλίγραμμη σιλουέτα και ελκυστικές φόρμες που διεγείρουν το συναίσθημα

Τη σκηνή του Concours d’Elegance στο Pebble Beach της Αμερικής, επέλεξε το BMW Group για να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό, νέο πρωτότυπο μοντέλο roadster. Επιβλητική και δυναμική, η BMW Concept Z4 διαθέτει απέριττες και συμπαγείς αναλογίες, καλλίγραμμη σιλουέτα και ελκυστικές φόρμες που διεγείρουν το συναίσθημα. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο δίνει μία γεύση από την έκδοση παραγωγής που θα αποκαλυφθεί του χρόνου.

Η BMW Concept Z4 υιοθετεί κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία roadster, όπως μακρύ μεταξόνιο, χαμηλωμένη, αεροδυναμική σιλουέτα και συμπαγές πίσω τμήμα, αλλά με ‘φρέσκο περιτύλιγμα’ που δηλώνει αυτοπεποίθηση και αποτυπώνει τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα BMW. Ένα πιο κοντό καπό και ‘κοφτοί’ πρόβολοι διασφαλίζουν ότι ο οδηγός κάθεται πιο κοντά στο κέντρο του αυτοκινήτου συγκριτικά με προηγούμενες BMW roadster, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει πιο σπορ αίσθηση και ευελιξία, αφοσιωμένος στη χαρά της οδήγησης. Το σφηνοειδές περίγραμμα του αυτοκινήτου προσδίδει στη BMW Concept Z4 μία αίσθηση κίνησης ακόμα και όταν είναι σταματημένη. Οι μεγάλοι ‘θόλοι’ που εκτείνονται πίσω από την καμπίνα ενσωματώνουν έξυπνα τη λειτουργία των rollover bars και προσφέρουν μία σπορ κατάληξη στο χαμηλωμένο πίσω τμήμα.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Το ανάγλυφο εμπρός τμήμα που θυμίζει ρύγχος καρχαρία εκτείνεται αρμονικά στα πλευρά. Η νέα κατεύθυνση της σχεδιαστικής γλώσσας BMW φαίνεται εδώ σε κάποιες ακριβείς γραμμές που συνθέτουν καθαρές επιφάνειες, ενώ οι όγκοι του αμαξώματος είναι δυναμικά ανάγλυφοι. Επομένως, οι επιφάνειες και οι φόρμες δημιουργούν μία εξαιρετικά μοντέρνα και συναισθηματικά ισχυρή εντύπωση. Τα μεγάλα Air Breathers πίσω από τους εμπρός τροχούς οριοθετούν και την αρχή των περίτεχνων πλευρικών επιφανειών που δίνουν την εντύπωση ότι διαμορφώνονται από τη ροή αέρα καθώς εξέρχεται από τα Air Breathers. Οι επιφάνειες παίζουν με το φως και τη σκιά καθώς αναπτύσσονται ανοδικά προς τα πίσω, και στη συνέχεια δημιουργούν τους μυώδεις θόλους τροχών και τους σπορ όγκους.

Όλα αυτά παραπέμπουν στην πίσω κίνηση του αυτοκινήτου. Το εντυπωσιακό παιχνίδι γραμμών και επιφανειών υπογραμμίζει το σφηνοειδές σχήμα των πλευρών και τους προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό. Τα χαμηλά μαρσπιέ με τη χαρακτηριστική πτυχή τους μειώνουν οπτικά την απόσταση του αμαξώματος από το δρόμο, μία αίσθηση που είναι ακόμα πιο έντονη σε προφίλ όψη. Η εντυπωσιακή εξωτερική βαφή Energetic Orange frozen αναδεικνύει τις αντιθέσεις φωτός και σκιάς των επιφανειών τονίζοντας τον τρισδιάστατο χαρακτήρα του εξωτερικού. Οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών σε σπορ, δίχρωμη 2άκτινη σχεδίαση προσθέτουν αρμονικές στιλιστικές πινελιές στο προφίλ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ