Ένας Έλληνας σχεδίασε το εσωτερικό του Skoda Vision RS

Επικεφαλής της ομάδας που επιμελήθηκε το εντυπωσιακό εσωτερικό μέρος του πρωτότυπου μοντέλου είναι ένας Έλληνας. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ένας Έλληνας παντού. Αυτή η άποψη ισχύει, και επιβεβαιώνεται συνεχώς κάθε φορά που επισκέπτομαι το εξωτερικό. Η κύρια αιτία που οι Έλληνες είναι διασκορπισμένοι ανά τον κόσμο, είναι ότι αναζητούν το καλύτερο, θέλοντας να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Και, δυστυχώς, στην Ελλάδα, σε πολλούς τομείς, τα όνειρα μένουν ανεκπλήρωτα, επειδή ακριβώς λείπουν οι υποδομές.

Αποστολή στο Παρίσι: Δημήτρης Μπαλής

Για παράδειγμα, στον χώρο του αυτοκινήτου, η Ελλάδα ούτε εργοστάσιο κατασκευής διαθέτει, πόσω μάλλον μια σχολή βιομηχανικού σχεδίου, με εξειδίκευση στο αυτοκίνητο. Έτσι, όσοι έχουν όνειρο να σχεδιάσουν κάποια από τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, το αναζητούν στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, κατά κύριο λόγο.

Ο Δημήτρης Δαρκούδης, είναι ένας από αυτούς που αναζήτησαν το όνειρο και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δικαιώνεται η επιλογή του να σπουδάσει σχέδιο αυτοκινήτου στo Λονδίνο. Μάλιστα, κάνοντας την πρακτική του, ένας άλλος Έλληνας, ο Ανδρέας Ζαπατίνας, τότε αρχισχεδιαστής στην Alfa Romeo, τον πήρε στην εταιρεία και εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο.

 

Το πλήρωμα του χρόνου, τον φέρνει τώρα στα 40 του χρόνια, να είναι Project Leader Interior Design στο σχεδιαστικό τμήμα της Skoda, που απαριθμεί ούτε λίγο ούτε πολύ 100 άτομα. Τον Δημήτρη τον γνώρισα τυχαία στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, στον εκθεσιακό χώρο της Skoda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου. Ούτε που ήξερα, όπως και οι λοιποί Έλληνες δημοσιογράφοι, ότι ένας Έλληνας εργάζεται στην τσεχική μάρκα, μολονότι η ελληνική εισαγωγική εταιρεία θα μπορούσε τουλάχιστον να το γνωρίζει!

 

Ο Δημήτρης Δαρκούδης, δουλεύει στο εργοστάσιο της Skoda, στην πόλη Mlada Boleslav, αλλά διαμένει στην Πράγα και μετακινείται καθημερινά. Είναι επικεφαλής μιας ομάδας σχεδιαστών που επιμελήθηκαν το εσωτερικό του πρωτότυπου Skoda Vision RS, που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, ένα σπορ αυτοκίνητο που δείχνει τη σχεδιαστική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η μάρκα στο μέλλον.

 

Κι όπως βλέπετε από τα σχέδια, η ομάδα του Δαρκούδη δούλεψε εξαιρετικά. Μάλιστα, όπως μου είπε, αυτό το αυτοκίνητο βρίσκεται πολύ κοντά, , σχεδιαστικά, στο νέο μικρομεσαίο Skoda που θα δούμε το 2019, ένα μοντέλο λίγο πιο μικρό από την Octavia. Μάλιστα, το ψηφιακό κόκπιτ είναι έτοιμο για το μοντέλο παραγωγής.

 

Σύμφωνα με τον Δαρκούδη, το μέλλον της Skoda αναμένεται συναρπαστικό, με νέα μοντέλο, ελκυστικά και πολύ σπορ να βρίσκονται στη… φαρέτρα της μάρκας, η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Ευχόμαστε στον Δημήτρη, να ανέβει ψηλότερα και γιατί όχι να γίνει αρχισχεδιαστής…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Τέσσερις τίμιες εναλλακτικές του καφέ

Για να ξυπνάς και να έχεις ενέργεια, χωρίς τις παρενέργειες της καφεΐνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

"Ο Giannis έκλαιγε με αναφιλητά"

Ο Χρήστος Σαλούστρος, μπήκε στο studio του I Pod This Game με τον Χάρη Σταύρου και μοιράστηκε ανέκδοτες, ανατριχιαστικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.