ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ενας δεκάχρονος σχεδίασε τη McLaren του μέλλοντος

Ενας δεκάχρονος σχεδίασε τη McLaren του μέλλοντος

Ο 10χρονος Αλεξ από τον καινοτόμο σχεδιασμό "uperganic 3000" του Λονδίνου ήταν ο νικητής του διαγωνισμού που δημιουργήθηκε από την McLaren Automotive και το Blue Peter του CBBC.

Κι όμως, ένα παιδί μόλις 10 ετών κατάφερε να εμπνευστεί ένα supercar του μέλλοντος, βάζοντας, ενδεχομένως, τα γυαλιά σε ενήλικες σπουδαστές σχολών. Εντάξει, υπάρχουν και τα λεγόμενα παιδιά – θαύματα. Στην Αγγλία, ο μικρός Αλεξ από το Λονδίνο, οραματίστηκε αυτό το μοντέλο του μέλλοντος και τις ιδέες του τις παρουσίασε στον διαγωνισμό Superganic 3000 της McLaren και του προγράμματος Blue Peter του CBBC. Μάλιστα, παρουσιάστηκαν "ζωντανά" στην τηλεόραση.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Τα σχέδια του 10χρονου, ενθουσίασαν τους ειδικούς κριτές, καθώς στηρίχθηκαν σε βιώσιμα στοιχεία «τυλιγμένα» σε ένα τολμηρό αμάξωμα με αεροδυναμικές γραμμές. Μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει στον διαγωνισμό που ξεκίνησε τον Μάιο, με 8.000 συμμετοχές.

Ο διευθυντής σχεδιασμού Rob Melville και η ομάδα του, συνεργάστηκαν στη συνέχεια με τον Αλεξ για να μετατρέψουν τις ιδέες και τα αρχικά του σχέδια σε ένα μοντέλο πηλού μεγάλης κλίμακας, καθώς σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα πρώτα περνούν από μοντέλα πηλού, που εύκολα σμιλεύονται, ανάλογα τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν οι σχεδιαστές.

Και προς τιμήν του νικητήριου σχεδιασμού του Αλέξ, η McLaren και ο συνεργάτης χρωμάτων AkzoNobel, έχουν αναπτύξει ένα ειδικό χρώμα βαφής "Alex Leaf Green", που όπως όλα τα άλλα χρώματα που χρησιμοποιεί η McLaren, βασίζεται στο νερό και οι πελάτες μπορούν να ψεκάσουν τη δική τους McLaren με το χέρι.

Το βραβείο του Αλεξ, περιελάμβανε όχι μόνο το πορτοκαλί σήμα Blue Peter, το οποίο απονεμήθηκε στους νικητές και τους επιλαχόντες του διαγωνισμού, αλλά και ένα ταξίδι VIP στο Κέντρο Παραγωγής McLaren στο Woking του Surrey, όπου ο πρεσβευτής της μάρκας, η Amanda McLaren, τον καλωσόρισε και του έδειξε πού βρίσκονται τα supercars.

Στη συνέχεια, ο Αλεξ βίωσε το απόλυτο καθώς κάθισε στη θέση του συνοδηγού σε μια 720S που οδηγούσε ο γνωστός The Stig, από την εκπομπή TopGear, στην πίστα της εκπομπής. Το νικηφόρο σχέδιο του Αλεξ, απομένει να παρουσιαστεί στη διάσημη λεωφόρο του McLaren Technology Center.

"Πάντα σχεδιάζω και ζωγραφίζω, ειδικά αυτοκίνητα, οπότε το να κερδίσω το βραβείο ήταν καταπληκτικό και μετά από αυτό σίγουρα θέλω να δουλέψω με supercars και νέες τεχνολογίες όταν μεγαλώσω" είπε αφοπλιστικά ο μικρός Αλεξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ