ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα Peugeot τεχνολογικό μανιφέστο

Ένα Peugeot τεχνολογικό μανιφέστο

Αυτόνομο, ηλεκτρικό και απόλυτα συνδεδεμένο, με τέσσερις τρόπους οδήγησης - δύο αυτόνομους και δύο χειροκίνητους. Ένα Peugeot τεχνολογικό μανιφέστο.

Σε λίγες ημέρες ανοίγει το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου), και η Peugeot, ως γαλλική εταιρεία θα βάλει τα… καλά της. Εκεί, στην «πόλη του φωτός», θα παρουσιάσει το όραμά της για το μέλλον της κινητικότητας. Πρόκειται για ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό και 100% συνδεδεμένο όχημα, ονόματι e-LEGEND CONCEPT.

Υιοθετώντας ένα ρεαλιστικό και ακόμα ριζικά σύγχρονο πρότυπο, το e-LEGEND CONCEPT εξακολουθεί να μεταφέρει το DNA της μάρκας PEUGEOT και αποπνέει κομψότητα και πλούσια κληρονομιά.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η PEUGEOT αντιμετωπίζει την τεχνολογική πρόκληση, ενσωματώνοντας στη φιλοσοφία της ότι η τεχνολογία του μέλλοντος πρέπει να υπάρχει για να προσφέρει οδηγική απόλαυση στους χρήστες της.

Το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT προσφέρει τέσσερις τρόπους οδήγησης - δύο αυτόνομους και δύο χειροκίνητους - οι οποίοι μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με τις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και την προτίμηση του οδηγού.

Δύο αυτόνομες λειτουργίες:

• SOFT - επικεντρώνεται στην άνεση των επιβατών του οχήματος, με προβολή υλικού σε ψηφιακές οθόνες

• SHARP - διαθέτει μέγιστη συνδεσιμότητα για ψηφιακές δραστηριότητες, όπως η συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα, η οργάνωση ηλεκτρονικών ημερολογίων κλπ.

Δύο χειροκίνητες λειτουργίες:

• LEGEND - λειτουργία πλοήγησης με ταμπλό που αντικατοπτρίζει εικονικά τους τρεις γύρους του 504 Coupé

• BOOST - πιο δυναμική και ενθαρρυντική οδήγηση χάρη σε ένα ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα και προβολή 180 μοιρών του δρόμου σε μια ενιαία, μεγάλη οθόνη

Όταν το e-LEGEND CONCEPT βρίσκεται σε μία από τις αυτόνομες λειτουργίες, η εσωτερική διαμόρφωση αλλάζει, με το τιμόνι να χαμηλώνει για να γίνει ορατή η κεντρική οθόνη 49 ιντσών. Τα εμπρός καθίσματα στρέφονται για περισσότερη άνεση και τα πλαϊνά μπράτσα αναπτύσσονται αυτόματα, απελευθερώνοντας ένα μεγάλο χώρο αποθήκευσης και μια επαγωγική περιοχή φόρτισης για smartphones και άλλες συσκευές.

Οι πλήρως αυτόνομες δυνατότητες του οχήματος έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στους οδηγούς περισσότερο χρόνο στους εαυτούς τους, με το αναγνωρισμένο i-Cockpit της PEUGEOT να προσφέρει ένα άνετο και διαισθητικά χρησιμοποιήσιμο περιβάλλον για να ασκούν άλλες δραστηριότητες.

Ο εντυπωσιακός χαρακτήρας του οχήματος ενισχύεται επίσης από μια συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας AI, SOUNDHOUND Inc., η οποία προσφέρει προσωπικό βοηθό ενεργοποίησης φωνής κατάλληλο για αυτόνομη οδήγηση. Χρησιμοποιώντας αυτό, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει το στυλ οδήγησης του αυτοκινήτου, να ακούσει μουσική ή ακόμα και να ανοίξει και να κλείσει τις ηλεκτρικές πόρτες.

Χρησιμοποιώντας την ψηφιακή φωνή ενός διευθυντή της PEUGEOT, το σύστημα λειτουργεί σε 17 διαφορετικές γλώσσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέτοια έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε οχήματα παραγωγής εντός δύο ετών.

Εν τω μεταξύ, ο υπάρχων συνεργάτης της PEUGEOT, FOCAL, προσφέρει ακουστική αρχιτεκτονική για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη διάχυση του ήχου. Αυτό επιτρέπει, για παράδειγμα, στον οδηγό να εισάγει φωνητικές εντολές πλοήγησης, ενώ οι άλλοι επιβάτες του αυτοκινήτου ακούν μουσική ή κάτι διαφορετικό χωρίς να επηρεάζουν τους άλλους.

Το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT τροφοδοτείται από ένα 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με τις μπαταρίες των 100 kWh να φθάνουν τη ροπή 800 Nm και την ισχύ 462 ίππους (340 Kw), που κατανέμονται στους τέσσερις τροχούς. Επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4 δευτ., ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Η αυτονομία κίνησης είναι 600 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, εκ των οποίων τα 500 χιλιόμετρα ενέργειας μπορούν να επιτευχθούν σε 25 λεπτά, χάρη σε μια γρήγορη επαναφόρτιση. Το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT μπορεί να φορτιστεί και επαγωγικά.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ