ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο θα λανσάρει η Opel

Michael Lohscheller
Michael Lohscheller OPEL AUTOMOBILE GMBH

Η γερμανική μάρκα θα λανσάρει και τέσσερα ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά οχήματα μέχρι το τέλος του 2020.

Το σχέδιο ανασύνταξης της Opel, ύστερα από την εξαγορά της από τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen, προχωρά απρόσκοπτα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το σχέδιο PACE! θα πληροί τα αυστηρά πρότυπα για τις εκπομπές CO2 που θα ισχύσουν σε όλη την Ευρώπη το 2020, με την εταιρεία από τις αρχές του 2019 μέχρι το τέλος του 2020, να λανσάρει οκτώ νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, επενδύοντας πρωτίστως σε μεγάλου όγκου και επικερδείς κατηγορίες.

Με το σχέδιο PACE!, η Opel έχει δεσμευτεί να λανσάρει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο στην αγορά κάθε χρόνο. Μόνο το 2019, η Opel θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του δημοφιλούς Corsa και τον διάδοχο του επιτυχημένου Vivaro σε επαγγελματική και επιβατική έκδοση.

Επίσης θα κυκλοφορήσουν πρόσθετοι τύποι και εκδόσεις εξοπλισμού του Combo, ανανεώνοντας σημαντικά τη γκάμα LCV. Ο διάδοχος του πολύ επιτυχημένου Opel Mokka X θα ακολουθήσει το 2020 και θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στη στρατηγική αύξησης των πωλήσεων SUV της εταιρίας από 25 σε 40% μέχρι το 2021.

Επίσης, το "Opel goes electric", που οδηγεί στην ηλεκτροκίνηση, θα ξεκινήσει με την παραγγελιοληψία το καλοκαίρι του 2019, για το πλήρως ηλεκτρικό, νέο πενταθέσιο Corsa και το Grandland X PHEV που θα κατασκευάζονται στο Eisenach.

Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2020, η Opel θα διαθέτει συνολικά τέσσερα ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά μοντέλα, και έως το 2024, θα υπάρχει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο Opel.

Επίσης, τα Opel Karl και Cascada δεν θα ανανεωθούν, αλλά θα συνεχίσουν να πωλούνται μέχρι το τέλος του 2019.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ