ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα εικονικό αγωνιστικό supercar που συναρπάζει

Ένα εικονικό αγωνιστικό supercar που συναρπάζει

Η Team Fordzilla αποκαλύπτει ένα μοναδικό προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Ford και των gamers (VIDEO).

Οι φανατικοί των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ας ετοιμαστούν από τώρα, για ένα ακόμα συναρπαστικό αυτοκίνητο, το οποίο θα λανσαριστεί σε δημοφιλές αγωνιστικό παιχνίδι μέσα στο 2021. Η Ford και η Team Fordzilla, η esports ομάδα της εταιρείας, αποκάλυψαν στη φετινή έκθεση gamescom, το απόλυτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας των σχεδιαστών της Ford και της κοινότητας των gamers.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Στη διαδικασία σχεδίασης συμμετείχαν 225.000 οπαδοί του όλου εγχειρήματος με την ψήφο τους στο Twitter. Οι gamers αποφάσιζαν για στοιχεία του οχήματος όπως η θέση των καθισμάτων, η σχεδίαση του cockpit και το σύστημα μετάδοσης πριν οι σχεδιαστές της Ford προετοιμάσουν τις δικές τους εκδοχές.

Δύο σχέδια προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο, και τελικά επικράτησε η πρόταση του σχεδιαστή εξωτερικών επιφανειών της Ford, Arturo Ariño, που απέσπασε το 83,8% των ψήφων.

Το σχέδιο του Ariño, εμπνευσμένο από το Ford GT,\u001F\u001F\u001F χρησιμοποιεί στοιχεία όπως η τεχνολογία μορφοποίησης αμαξώματος, που προσφέρει τη δυνατότητα διαμόρφωσης δύο εκδόσεων – μία με μακρύ πίσω μέρος, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη σταθερότητα στις γρήγορες ευθείες του Le Mans και μία με μικρότερου μήκους αμάξωμα που προορίζεται για πιο αργά σιρκουί, όπως του Μονακό.

Επίσης, η Ford πρόκειται να κατασκευάσει ένα μοντέλο κανονικών διαστάσεων του πρωτοτύπου Team Fordzilla P1 πριν το τέλος της χρονιάς, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιείται στο σχεδιαστικό στούντιο της εταιρείας στην Κολωνία της Γερμανίας. Με την κίνηση αυτή η Ford συνεχίζει τη διερεύνηση για την εύρεση ομοιοτήτων μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου, με σχεδιαστικά ευρήματα από τον ψηφιακό κόσμο να εφαρμόζονται σε πραγματικά πρωτότυπα.

Η Ford λανσάρισε την Team Fordzilla – την πρώτη της ομάδα esports – το 2019 με ανεξάρτητες ομάδες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, που περιλάμβαναν επιλεγμένους οδηγούς. Κάθε ομάδα με το δικό της επικεφαλής διαγωνίζεται σε εθνικούς αγώνες, με την αφρόκρεμα των οδηγών να εκπροσωπεί τη Team Fordzilla σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, υπό τη σκέπη της Team Fordzilla συμμετέχουν περισσότεροι από 40 οδηγοί.

Το 2019/20, η Team Fordzilla παρέταξε μία ευρωπαϊκή ομάδα στη σειρά Le Mans Esports και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα είναι μία από τις οκτώ ομάδας που κλήθηκαν να διαγωνιστούν στη νέα V 10-R League, που διοργανώνει η Gfinity και η Abu Dhabi Motorsports Management.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ