Εξηλεκτρισμός και από την INFINITI

Στο πλαίσιο του σχεδίου για "εξηλεκτρισμό" της γκάμας της από το 2021 και μετά,  η INFINITI θα αποκαλύψει το νέο πρωτότυπο Project Black S.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η INFINITI θα αποδίξει πώς η τεχνολογία διπλού υβριδικού κινητήρα της Formula 1, μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα αυτοκίνητο. Βασισμένο στη σχεδιαστική μελέτη του INFINITI Project Black S του 2017, το νέο υβριδικό ηλεκτρικό πρωτότυπο, απεικονίζει τη δέσμευση της μάρκας για την ανάπτυξη συναρπαστικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλής απόδοσης, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Το Project Black S συνδυάζει κορυφαία διπλή υβριδική τεχνολογία με τον βραβευμένο V6, twin-turbo κινητήρα 3.0 lt της INFINITI. Το μοναδικό «σύστημα ανάκτησης ενέργειας» (ERS) συμβάλλει στην αύξηση της ισχύος και της ροπής. Το πρωτότυπο του διπλού υβριδικού κινητήρα παράγει 420 kW  που ισοδυναμεί με 563hp, ενώ ο συμβατικός κινητήρας VR30 παράγει 298 kW (400hp). Ο λόγος ισχύος/βάρους εκτιμάται σε 235 W/kg, επιτυγχάνοντας επιτάχυνση κάτω από 4 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα.

Το κινητήριο σύνολο του πρωτοτύπου, ενσωματώνει τρεις μονάδες κινητήρων (MGU). Κάθε  MGU-K ('K' σημαίνει 'kinetic') συλλέγει κινητική ενέργεια από το φρενάρισμα. Παράλληλα, οι διπλοί ηλεκτρικοί υπερσυμπιεστές του κινητήρα είναι εξοπλισμένοι με δύο μονάδες MGU-H (όπου 'H' για 'θερμότητα'), για την επεξεργασία της θερμικής ενέργειας από τα καυσαέρια. Αυτό επιτρέπει στον κινητήρα να παράγει ηλεκτρική ισχύ τόσο υπό την πέδηση, όσο και κατά την επιτάχυνση…

www.driveandtravel.gr

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το άδοξο τέλος του πρώτου γυμνού εστιατορίου

Οι Παριζιάνοι δεν στήριξαν την ιδέα της εξόδου για φαγητό χωρίς ρούχα.

Lauren Sanchez, η πέτρα του πιο ακριβού σκανδάλου του 21ου αιώνα

Ο βίος και οι περιπέτειες της 49χρονης φημολογούμενης ερωμένης του Jeff Bezos.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ