ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έκανε 13.000 με το ηλεκτρικό Nissan Leaf

Έκανε 13.000 με το ηλεκτρικό Nissan Leaf

O Πολωνός εξερευνητής Marek Kamiński ξεκίνησε από τον Μάιο την εκστρατεία του με την ονομασία “No Trace Expedition”, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το πώς ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να επηρεάζει θετικά το περιβάλλον.

O Πολωνός εξερευνητής, Marek Kamiński, ξεκίνησε από τον Μάιο την εκστρατεία του με την ονομασία “No Trace Expedition”, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το πώς ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο συνήθως συνδέεται στην συνείδηση του κόσμου με το αστικό περιβάλλον, μπορεί να ταξιδεύει, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις μέσα από δυσκολίες και ταυτόχρονα να επηρεάζει θετικά το περιβάλλον. Μάλιστα, ο εξερευνητής διένυσε σε δύο μήνες, την απόσταση των 13.000 χιλιομέτρων από την Πολωνία στο Πεκίνο, οδηγώντας το νέο Nissan LEAF.

Ο Kamiński θα οδηγεί μόνος του το νέο Nissan LEAF μέχρι τον Σεπτέμβριο, σε μια διαδρομή που ξεκίνησε από το Καλίνινγκραντ και μέσω της Λιθουανίας, της Ρωσίας και της Σιβηρίας, της Μογγολίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας, θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, την Ιαπωνία.

Ο Kamiński είπε ότι η ιδέα για την εκστρατεία του “No Trace Expedition” ξεκίνησε με ταξίδια στις δύο άκρες της γης, όπου εμπνεύστηκε για να σχεδιάσει ένα ταξίδι που θα είχε την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον. Είπε επίσης, πως προσπαθεί να ξεπεράσει την αντίληψη ότι η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ότι είναι νέα και ότι δεν συνοδεύεται από πλήρη υποστήριξη, ως προς τις υποδομές.

Έκανε 13.000 με το ηλεκτρικό Nissan Leaf

Πολύτιμη βοήθεια στην εκστρατεία του Kamiński προσφέρει το ProPILOT, ένα σύστημα του Intelligent Mobility της Nissan που παρέχει επιπλέον άνεση στους οδηγούς. Επί του παρόντος, το 72% των νέων αγοραστών του Nissan LEAF έχει επιλέξει το προαιρετικό σύστημα ProPILOT.

Από την κυκλοφορία του το 2010, οι πωλήσεις του Nissan LEAF, ανά την Υφήλιο, ξεπέρασαν τις 340.000 μονάδες, όντας το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο. Είναι επίσης το EV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, με το 100.000ο LEAF να έχει μόλις πρόσφατα παραδοθεί σε έναν Ευρωπαίο αγοραστή.

Το νέο Nissan LEAF, κέρδισε το βραβείο "Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο 2018" στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και έλαβε βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ