ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

EICMA 2018: Δύο πρωτότυπα από το μέλλον της Honda

EICMA 2018: Δύο πρωτότυπα από το μέλλον της Honda

Με ευρωπαϊκά «γονίδια» και ιταλικό ταμπεραμέντο, καθότι γεννήθηκαν στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Honda στη Ρώμη, οι πρωτότυπες CB125X και CB125M που παρουσίασε η ιαπωνική εταιρεία στη φετινή EICMA του Μιλάνου δίνουν μια πρώτη ιδέα για όσα η Honda επιφυλάσσει στο μέλλον.

Οι δύο μελέτες -που υπογράφει η ομάδα του Valerio Aiello- επικεντρώνονται στα 125 κυβικά, σε μια κατηγορία κυβισμού που ανεβάζει ραγδαία τις πωλήσεις της στην Ευρώπη, και βασίζονται στο πλαίσιο της CB126R. Η μία επικεντρώνεται στην άσφαλτο και η άλλη στο χώμα, με περισσότερο adventure χαρακτήρα.

Η CB125M είναι μία naked φτιαγμένη για το δρόμο και σχεδιαστικά παραπέμπει σε super-motard, με μίνιμαλ αλλά και έντοντε γραμμές, έντονο κόκκινο χρώμα, και με τη σέλα να καταλήγει όμορφα σε μία κοντή, ψηλή ουρά και σε ένα μικροσκοπικό φωτιστικό σώμα LED.

CB125M Concept
CB125M Concept CB125M CONCEPT

Στον αντίποδα, η λευκή CB125X είναι ένα μοντέλο X που εστιάζει ξεκάθαρα στην περιπέτεια. Η Honda θέλησε να δώσει στη σχεδίασή της γραμμές και επιφάνειες που παραπέμπουν στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, ενώ η προς τα εμπρός κλίση της σέλας και του σκελετού ενισχύει τη δυναμικότητα. Επιπλέον, η CB125X διαθέτει τρία φωτιστικά σώματα - έναν κεντρικό προβολέα και δύο στα πλευρικά φέρινγκ.

CB125M Concept
CB125M Concept CB125M CONCEPT

Αυτά τα δύο πρωτότυπα, που αποκαλύφθηκαν φέτος στη μεγαλύτερη έθεση μοτοσικλετών του κόσμου, αποκαλύπτουν σαφείς παραπομπές στις σχεδιαστικές τάσεις που πρόκειται να επικρατήσουν στις Honda του εγγύς μέλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ