ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έφθασε στην Ελλάδα το νέοVolvo V60

V60
V60 V60

Λειτουργικό εσωτερικό με μεγάλους χώρους και κορυφαίες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας έχει το νέο Volvo V60, το οποίο έφθασε στην Ελλάδα.

Μπορεί στην Ελλάδα τα αμαξώματα station wagon να μην γνωρίζουν άνθηση, τόσο από πλευράς διαθέσιμων χώρων στάθμευσης από τους υποψήφιους αγοραστές, όσο και από πλευρά νοοτροπίας.

Ωστόσο, σε πολλές χώρες και ειδικά στις βορειοευρωπαϊκές, τα μοντέλα αυτά αποτελούν βασική προτίμηση. Πάντως, επειδή τα station κατασκευάζονται για παγκόσμιες πωλήσεις, έρχονται φυσικά και στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν και για το νέοVolvo V60,τοοποίο ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα, με σπορ χαρακτήρα και προηγμένα συστήματα κίνησης που εξασφαλίζουν δυναμικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Στην γκάμα του περιλαμβάνονται κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και δύο υβριδικά συστήματα κίνησηςTwin Engine,με τεχνολογίαPlug-in Hybrid.

Το νέοVolvo V60 βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμαSPAκαι είναι οδηγικά ισχυρό, χάρη σε ένα καλά μελετημένο πλαίσιο που προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο. Η ανάρτησή του περιλαμβάνειδιπλά ψαλίδια εμπρός και διάταξηintegral linkπίσω, παρέχοντας βέλτιστη οδική συμπεριφορά, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ποιότητα κύλισης.

V60
V60 V60

Η εκτεταμένη χρήση βοριούχου χάλυβα υπερυψηλής αντοχής (UHSS) δημιουργεί έναν εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό προστασίας για όλους τους επιβάτες. Στα προηγμένα συστήματα ασφάλειας, συγκαταλέγεται τοσύστημα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεωνCity Safety, μεενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο είναιτο μόνο που μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα.Επιπλέον, στοV60 εμπλουτίζεται και με μια νέα παγκόσμια καινοτομία τηςVolvo,καθώς μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί αυτόματο φρενάρισμα για να αποφευχθεί η σύγκρουση - ή να μετριαστούν οι συνέπειές της - με αυτοκίνητο που πλησιάζει μετωπικά, από την αντίθετη κατεύθυνση.

Το νέοVolvo V60 εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με τα προηγμένα συστήματα, τα οποία σε κρίσιμες συνθήκες λειτουργούν ως "ηλεκτρονικός συνοδηγός" προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στον οδηγό.

· Αποφυγής εκτροπής από το δρόμοRun-Off Road Mitigation

· Αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμαOncoming Lane Mitigation

· Αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα τουOncoming Mitigation by Braking

Στονπροαιρετικό εξοπλισμό του νέουV60 προσφέρονται πολλά ακόμη συστήματα Volvoτελευταίας γενιάς: Adaptive Cruise Controlμε σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησηςPilot Assist,αναβαθμισμένο για ακόμη καλύτερη απόδοση στιςκαμπές του δρόμου, IntelliSafe Surround, το οποίο συνδυάζει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείωνBLIS(Blind Spot Information System),Rear Collision WarningκαιCross Traffic Alertμε αυτόματο φρενάρισμα.

V60
V60 V60

Το νέοVolvo V60 διαθέτει ένα από τα πιο πρακτικά εσωτερικά στην κατηγορία του, με πολλούς χώρους για τα πόδια, με αυτόματη αναδίπλωση των πίσω προσκεφάλων παράλληλα με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, και χώρο κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που έχειχωρητικότητα 529 λίτρα.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέοV60ξεκινούναπό €44.928για τον κινητήραπετρελαίου D3των 150 ίππων. Ακολουθούν οι εκδόσεις με τον κινητήραdiesel D4που αποδίδει 190 ίππους, με τιμή από €51.324, και οι εκδόσεις με τον κινητήραβενζίνης Τ6, απόδοσης 310 ίππων, με τετρακίνηση (AWD) και τιμή από €54.648. Στην κορυφή της γκάμας του νέουV60 τοποθετούνται δύο εκδόσεις με υβριδικήPlug-Inτεχνολογία και τετρακίνηση (AWD):T8Twin Engineμε απόδοση 390 ίππωνκαιT6Twin Engineμε απόδοση 340 ίππων, που θα διατεθεί λίγο αργότερα.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιοGeartronic8 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιοGeartronic8 σχέσεων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ