Έφθασε στην Ελλάδα το νέο Volvo V60

Λειτουργικό εσωτερικό με μεγάλους χώρους και κορυφαίες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας έχει το νέο Volvo V60, το οποίο έφθασε στην Ελλάδα.

Μπορεί στην Ελλάδα τα αμαξώματα station wagon να μην γνωρίζουν άνθηση, τόσο από πλευράς διαθέσιμων χώρων στάθμευσης από τους υποψήφιους αγοραστές, όσο και από πλευρά νοοτροπίας.

Ωστόσο, σε πολλές χώρες και ειδικά στις βορειοευρωπαϊκές, τα μοντέλα αυτά αποτελούν βασική προτίμηση. Πάντως, επειδή τα station κατασκευάζονται για παγκόσμιες πωλήσεις, έρχονται φυσικά και στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν και για το νέο Volvo V60, το οποίο ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα, με σπορ χαρακτήρα και προηγμένα συστήματα κίνησης που εξασφαλίζουν δυναμικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Στην γκάμα του περιλαμβάνονται κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και δύο υβριδικά συστήματα κίνησης Twin Engine, με τεχνολογία Plug-in Hybrid.

Το νέο Volvo V60 βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα SPA και είναι οδηγικά ισχυρό, χάρη σε ένα καλά μελετημένο πλαίσιο που προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο. Η ανάρτησή του περιλαμβάνει διπλά ψαλίδια εμπρός και διάταξη integral link πίσω, παρέχοντας βέλτιστη οδική συμπεριφορά, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ποιότητα κύλισης.

Η εκτεταμένη χρήση βοριούχου χάλυβα υπερυψηλής αντοχής (UHSS) δημιουργεί έναν εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό προστασίας για όλους τους επιβάτες. Στα προηγμένα συστήματα ασφάλειας, συγκαταλέγεται το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety, με ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα. Επιπλέον, στο V60 εμπλουτίζεται και με μια νέα παγκόσμια καινοτομία της Volvo, καθώς μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί αυτόματο φρενάρισμα για να αποφευχθεί η σύγκρουση - ή να μετριαστούν οι συνέπειές της - με αυτοκίνητο που πλησιάζει μετωπικά, από την αντίθετη κατεύθυνση.

Το νέο Volvo V60 εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με τα προηγμένα συστήματα, τα οποία σε κρίσιμες συνθήκες λειτουργούν ως "ηλεκτρονικός συνοδηγός" προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στον οδηγό.

· Αποφυγής εκτροπής από το δρόμο Run-Off Road Mitigation

· Αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation

· Αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα τουOncoming Mitigation by Braking

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του νέου V60 προσφέρονται πολλά ακόμη συστήματα Volvo τελευταίας γενιάς: Adaptive Cruise Control με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, αναβαθμισμένο για ακόμη καλύτερη απόδοση στις καμπές του δρόμου, IntelliSafe Surround, το οποίο συνδυάζει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System), Rear Collision Warning και Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα.

Το νέο Volvo V60 διαθέτει ένα από τα πιο πρακτικά εσωτερικά στην κατηγορία του, με πολλούς χώρους για τα πόδια, με αυτόματη αναδίπλωση των πίσω προσκεφάλων παράλληλα με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, και χώρο κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που έχει χωρητικότητα 529 λίτρα.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο V60 ξεκινούν από €44.928 για τον κινητήρα πετρελαίου D3 των 150 ίππων. Ακολουθούν οι εκδόσεις με τον κινητήρα diesel D4 που αποδίδει 190 ίππους, με τιμή από €51.324, και οι εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης Τ6, απόδοσης 310 ίππων, με τετρακίνηση (AWD) και τιμή από €54.648. Στην κορυφή της γκάμας του νέου V60 τοποθετούνται δύο εκδόσεις με υβριδική Plug-Inτεχνολογία και τετρακίνηση (AWD): T8 Twin Engine με απόδοση 390 ίππων και T6 Twin Engine με απόδοση 340 ίππων, που θα διατεθεί λίγο αργότερα.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιοGeartronic 8 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Geartronic8 σχέσεων…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

9+1 βιβλία για την Ημέρα του Πατέρα

Η σχέση πατέρα-παιδιών και οι μπαμπάδες ως κινητήρια δύναμη σε μια εορταστική αναγνωστική λίστα.

Η ιστορία του νεότερου Αμερικανού που καταδικάστηκε σε θάνατο

Ο George Stinney ήταν μόλις 14 όταν εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα. 70 χρόνια μετά, αθωώθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.