ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δύο Jaguar "χορεύουν" στην άμμο

Δύο Jaguar "χορεύουν" στην άμμο

Ξεχωριστό θέαμα πρόσφεραν οι Jaguar XE 300 SPORT και XE SV Project 8, σε μια διαδρομή 1000 μέτρων, στο Pendine Sands της Ουαλίας. Τα δύο μοντέλα αποδεικνύουν την εξαιρετική δυναμική τους. (VIDEO)

Ξεχωριστό θέαμα πρόσφεραν οι Jaguar XE 300 SPORT και XE SV Project 8, σε μια διαδρομή 1000 μέτρων, στο Pendine Sands της Ουαλίας, που έχει πλούσια κληρονομιά ταχύτητας και απόδοσης, αφού έχει χρησιμοποιηθεί για μοτοσυκλέτα για πάνω από 100 χρόνια.

Το κοινό DNA που ενώνει τα XE και SV Project 8 περιλαμβάνει την ελαφριά αλουμινένια δομή του αυτοκινήτου, την εξαιρετική δυναμική οδήγησης και την πρόσφυση σε όλους τους τροχούς, που επέτρεψαν στις δύο Jaguars να δημιουργήσουν το έργο τέχνης 1000 μέτρων με απόλυτη ακρίβεια.

Η επίδειξη ακριβείας μας γυρίζει στο μακράν ξεχασμένο Circuit de Charade της Γαλλίας, όπου ο Vincent Radermecker με την Jaguar XE 300 SPORT έκανε ρεκόρ γύρου για ένα αυτοκίνητο, παραγωγής γύρω, στην διαδρομή των 8 χλμ., που χρησιμοποιήθηκε τελευταία πριν από 30 χρόνια.

Η Jaguar XE 300 SPORT είναι διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο με τον 300 ίππων 2.0 lt Ingenium κινητήρα βενζίνης και όλα τα 300 μοντέλα SPORT διαθέτουν μοναδικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των τροχών, πίσω αεροτομήw, μάσκας και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, μαζί με 300 SPORT badging στην μπροστινή γρίλια και bootlid.

Από το λανσάρισμά του το 2017, το XE SV Project 8 έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ ταχύτητας, ορίζοντας τον ταχύτερο χρόνο γύρου για ένα τετράθυρο sedan παραγωγής, στο Nürburgring Nordschleife, με χρόνο 7 λεπτά 21,23 δευτ. Μόνο τον περασμένο μήνα το σούπερ σαλούν κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ γύρου στις ΗΠΑ στο WeatherTech Raceway Laguna Seca, Monterey της Καλιφόρνιας, με χρόνο 1 λεπτό 37,54 δευτ.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ