ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δύο αγωνιστικά F-TYPE Convertible αποτίουν φόρο τιμής στην Jaguar XK 120

Δύο αγωνιστικά F-TYPE Convertible αποτίουν φόρο τιμής στην Jaguar XK 120

Η Jaguar δημιούργησε δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα F-TYPE Convertible, με σχεδιαστικά στοιχεία από την F-TYPE Chequered Flag Limited Edition, για να γιορτάσει τα 70 χρόνια κληρονομιάς στη δημιουργία σπορ αυτοκινήτων, από την παρουσίαση της XK 120 το 1948.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα one-off F-TYPE αποτίουν επίσης φόρο τιμής στη θρυλική Jaguar XK 120 με αριθμό πινακίδας "NUB 120" που, στις αρχές της δεκαετίας 1950, ολοκλήρωσε τρία διαδοχικά ράλι Alpine με τον Ian Appleyard στο τιμόνι, χωρίς ούτε έναν βαθμό ποινής, κερδίζοντας στα ράλι RAC και Tulip.

Και οι δύο F-TYPE Convertible αγωνιστικών προδιαγραφών τροφοδοτούνται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.0lt - 300hp της Jaguar, ενώ κατασκευάστηκαν υπό την επίβλεψη του τμήματος Σχεδιασμού και Μηχανολογίας της Jaguar, με βάση τις προδιαγραφές της FIA, και διαθέτουν ανάρτηση τοποθετημένη κατά μήκος ενός πλαισίου προστασίας από ανατροπή, αγωνιστικά καθίσματα με καλωδίωση έξι σημείων, φάρο στο καπό και πυροσβεστήρα.

Δύο αγωνιστικά F-TYPE Convertible αποτίουν φόρο τιμής στην Jaguar XK 120

Τα αγωνιστικά μοντέλα F-TYPE έχουν αναβαθμιστεί σε φρένα, αναρτήσεις και σύστημα μετάδοσης κίνησης, ενώ έχουν προστεθεί επίσης αυλακωτοί δίσκοι με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, μπροστά και πίσω. Χάρη στα κατασκευασμένα στο χέρι, αγωνιστικά, τριοδικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ (και χειροποίητα ελαφρύτερα ελατήρια), τα αυτοκίνητα μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές επιφάνειες, ενώ τα σφαιρικά ρουλεμάν εξασφαλίζουν πρόσθετη ακρίβεια.

Με τροχούς και ελαστικά που έχουν κατασκευαστεί με βάση τις προδιαγραφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συγκεκριμένα για χρήση σε χαλίκι, το αυτοκίνητο αποκτά βελτιωμένη απόδοση ισχύος σε χαλαρές επιφάνειες χάρη σε ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ το υδραυλικό χειρόφρενο βοηθά τους οδηγούς να αντεπεξέλθουν σε στροφές-φουρκέτες.

Τα εορταστικά μοντέλα κλήθηκαν να αποδείξουν τις δυνατότητές τους δίνοντας τα διαπιστευτήριά τους από πλευράς απόδοσης, στη διαδρομή της Walters Arena στη Νότια Ουαλία, και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις της Jaguar.

Από πλευράς χρωμάτων, αντλούν τη έμπνευσή τους από τη νέα F-TYPE Chequered Flag Limited Edition, φέρουν μοναδικούς τροχούς 20 ιντσών σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα με φινίρισμα σε απόχρωση Diamond Turned, μαύρη οροφή στο Coupé για αντίθεση, πολυτελές εσωτερικό από δέρμα Ebony Windsor, καθίσματα Performance με ανάγλυφα προσκέφαλα με το μοτίβο της καρό σημαίας των αγώνων ταχύτητας και διακοσμητικό κεντρικής κονσόλας από σκούρο βουρτσισμένο αλουμίνιο...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ