ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Crossover: Η επέλαση

Crossover: Η επέλαση
SPYROS KANATAS

Τα Crossover εκφράζουν ιδανικά το πνεύμα της εποχής και τις ριζικές αλλαγές, που έχουν συμβεί στον τρόπο ζωής μας.

Πως αλλάζουν οι καιροί. Παρότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων εστίαζαν την προσοχή τους σε μοντέλα της μικρομεσαίας και μεσαίας κατηγορίας, πλέον έχουν αλλάξει τομέα, κοιτώντας την ανερχόμενη κατηγορία των crossover και B-SUV.

Στην Ευρώπη, μάλιστα, το 2016 ήταν η πρώτη κατηγορία σε πωλήσεις. Αλλά και στην Ελλάδα δεν πάνε πίσω. Ακόμα και τώρα στην εποχή της κρίσης τα crossover/SUV δεδομένων των αναλογίων κάθε άλλο παρά μένουν στα… ράφια των αντιπροσωπειών. Μάλιστα την προηγούμενη χρονιά παρουσιάστηκαν αρκετά μοντέλα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και φέτος.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι trendy, πρακτικά, δεν περιορίζονται στην άσφαλτο, δίνουν μία αίσθηση ασφάλειας και προσφέρουν κύρος στους κατόχους τους. Η λατρεία προς την συγκεκριμένη κατηγορία δεν γνωρίζει ηλικίες και φύλο και οικονομική κατάσταση. Όπως φαίνεται μάλιστα, δεν πρόκειται για μία εφήμερη τάση, αλλά για μία στροφή των καταναλωτών, η οποία θα διατηρηθεί και στο μέλλον, ενώ θα μεταγγίσει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της και στις κλασικές κατηγορίες αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα οι λόγοι για την επέλαση των crossover, μόνο τυχαίοι δεν μπορεί να χαρακτηριστούν. Ουσιαστικά πρόκειται για την κατηγορία των αυτοκινήτων, η οποία εκφράζει ιδανικά το πνεύμα της εποχής και τις ριζικές αλλαγές, που έχουν συμβεί στον τρόπο ζωής μας. Οι λόγοι για την μεταστροφή του καταναλωτή προς την συγκεκριμένη κατηγορία είναι η διαμόρφωση του εσωτερικού ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με ένα ελκυστικό περιβάλλον ή η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που επιτρέπει την άνετη μετακίνηση και στο χώμα.

Ας δούμε ποια είναι τα μοντέλα που πρόκειται να μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες:

CITROEN C3 AIRCROSS

Crossover: Η επέλαση

H "περιπετειώδης" έκδοση του C3 διαθέτει ξεχωριστή σχεδιαστική προσωπικότητα, τεράστια ευελιξία στη διαμόρφωση της καμπίνας και κορυφαία τεχνολογία συνδεσιμότητας.

KIA STONIC

Η Kia μπαίνει δυναμικά στα compact SUV με το νέο Stonic, με κύριο χαρακτηριστικό το ξεχωριστής σχεδιαστικής φιλοσοφίας αμάξωμα, την ζωντανή οδική συμπεριφορά και τη χρηστικότητα. Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης 1.25lt και 1.4lt λίτρων, τον 1.000άρη turbo (T-GDI) βενζινοκινητήρα των 120 ίππων, αλλά και έναν 1.600άρη πετρελαίου με 110 ίππους.

OPEL GRANDLAND X

Crossover: Η επέλαση

Το νέο Opel Grandland X έχει "εκτός δρόμου" εμφάνιση, υπερυψωμένα καθίσματα και άφθονους χώρους για μέχρι πέντε επιβάτες.

SEAT ARONA

Tο νέο ισπανικό compact SUV χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα MQB A0, ενώ παράλληλα είναι δυναμικό, ευρύχωρο, πρακτικό και με ιδανικούς για την Ελλάδα κινητήρες.

SKODA KAROQ

Το Karoq είναι ο φυσικός διάδοχος του Yeti, ένα μοντέλο που συνδυάσει το στυλ με μια δική του ξεχωριστή εικόνα. Κύρια χαρακτηριστικά του οι χώροι και η άνεση κύλισης.

VOLKSWAGEN T-ROC

Το νέο μοντέλο της VW τοποθετείται κάτω από το Tiguan και ξεχωρίζει με την πολύ μοντέρνα σχεδίαση και την πλήρη γκάμα κινητήρων TSI και TDI…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ