ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Continental: Βιώσιμη ανάπτυξη για τις πηγές του φυσικού καουτσούκ

Continental: Βιώσιμη ανάπτυξη για τις πηγές του φυσικού καουτσούκ

Η Continental, ξεκίνησε μια νέα στρατηγική πολιτικής για τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, από τους οποίους αντλεί το φυσικό καουτσούκ για τα ελαστικά της

Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν ότι ακόμα και σήμερα, τα ελαστικά δεν αποτελούνται μόνο από τεχνητά υλικά, συνθετικά, αλλά και από φυσικά υλικά, όπως το καουτσούκ; Κι όμως, έτσι είναι, καθώς σε όλα τα ελαστικά, το μίγμα της γόμας ενισχύεται από καουτκούκ, προκειμένου να έχει καλύτερη αντοχή και απόδοση.

Ωστόσο, οι τεράστιες εκτάσεις με καουτσουκόδεντρα, χρειάζονται ανάλογη διαχείριση βιωσιμότητας. Και η Continental, ξεκίνησε μια νέα στρατηγική πολιτικής για τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, από τους οποίους αντλεί το φυσικό καουτσούκ για τα ελαστικά της. Στόχος, η παροχή φροντίδας προς τους εργαζόμενους, όπου κι αν αυτοί δραστηριοποιούνται, προς τα δάση, τη βιοποικιλότητα και την αγροτική γη αλλά και η αναγνώριση πιθανών κινδύνων, όπως η αποψίλωση των δασών, η διάβρωση των εδαφών και η αρπαγή γαιών, σε πρώιμα στάδια, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης των διάφορων προβλημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Continental συνεργάζεται με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς η επίτευξη βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών σε αυτόν τον τομέα δεν είναι εύκολη, παρά μόνο με κοινή προσπάθεια. Κάποιοι σημαντικοί φορείς με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία, είναι το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Επιμελητήριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (WBCSD) και η Παγκόσμια Πλατφόρμα για το Βιώσιμο Φυσικό Καουτσούκ (GPSNR).

Έτσι, η νέα ολοκληρωμένη πολιτική καθορίζει ευθύνες και δεσμεύσεις για όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα παραγωγής του φυσικού καουτσούκ. Επίσης, παρουσιάζει έξι πυλώνες ανάπτυξης: τις Συναλλαγές με τους προμηθευτές και τους αγρότες, τις Συναλλαγές με τα Ενδιαφερόμενα Μέρη, την Αύξηση της Ανιχνευσιμότητας και της Διαφάνειας, την Ανακύκλωση και την Αναγνώριση Εναλλακτικών Πηγών Προμήθειας Φυσικού Καουτσούκ.

Η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων είναι ενσωματωμένη στις εταιρικές αξίες της Continental. Η εταιρεία στοχεύει στη συνεχή εφαρμογή αυτών των πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης, σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, καθώς επιθυμεί την επίτευξη χειροπιαστών αποτελεσμάτων, σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας των ελαστικών της. Η δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη σηματοδοτεί την αρχή ενός κοινού, συνεργατικού ταξιδιού προς την παραγωγή βιώσιμου φυσικού καουτσούκ, με όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ