ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Citroen C3: Μοντέρνο στυλ, απαράμιλλη άνεση

Citroen C3: Μοντέρνο στυλ, απαράμιλλη άνεση
WILLIAM CROZES @CONTINENTAL PRODUTIONS

Η 3η γενιά του γαλλικού σουπερμίνι (Citroen C3) επιστρατεύει τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, την μοντέρνα τεχνολογία και την άνεση, με στόχο την κορυφή της κατηγορίας του.

Με τις συνολικές πωλήσεις να έχουν περάσει τα 3,5 εκατομμύρια μονάδες, από το 2002 όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε το Citroen C3, οι υπεύθυνοι εξέλιξης της νέας γενιάς, μόνο εύκολη δουλειά δεν είχαν. Και όμως, βασιζόμενοι στο εκκεντρικό C4 Cactus δημιούργησαν ένα χαρισματικό σουπερμίνι το οποίο διαθέτει σχεδιαστική φρεσκάδα και μεγάλη ποικιλία επιλογών, ανάλογα τα… γούστα του ιδιοκτήτη του.

Με κύρια χαρακτηριστικά τα λεπτά φώτα ημέρας εμπρός, τα μαύρα προστατευτικά σε φτερά και μασπιέ και τα airbumps στις πόρτες, το νέο C3 είναι κομψό, δυναμικό και εκκεντρικό.

Πέρα από το μοναδικό στιλ, η Citroen δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού 9 χρωμάτων με 3 επιπλέον χρωματικές επιλογές για την οροφή, δημιουργώντας 36 συνολικά παραλλαγές διχρωμίας. Η ίδια φρεσκάδα διχρωμίας συνεχίζεται και στο μοντέρνο εσωτερικό. Η θέση οδήγησης προσφέρει καλή ορατότητα και άνεση από το μαλακό κάθισμα, ενώ προσεγμένη είναι και η εργονομία. Στα βασικά ατού συγκαταλέγονται οι χώροι για τέσσερις ενήλικες στην καμπίνα και 300 λίτρα αποσκευών στο πορτμπαγκάζ (από τους καλύτερους στην κατηγορία του), που φιλοξενεί κανονική ρεζέρβα και όχι κιτ επισκευής.

Η καμπίνα είναι επίσης προικισμένη και με τεχνολογία. Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η οθόνη αφής από όπου χειρίζεσαι το ηχοσύστημα, τον κλιματισμό, τα συνδεδεμένα smartphones και το σύστημα infotainment.

Citroen C3: Μοντέρνο στυλ, απαράμιλλη άνεση

Το τεχνολογικό παλμαρέ του νέου C3 περιλαμβάνει από τη βασική κιόλας έκδοση συστήματα που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, όπως η προειδοποίηση του οδηγού για ακούσια αλλαγή λωρίδας (AFIL), η αυτόματη προσαρμογή ταχύτητας (Intelligent Speed Adaption), η ειδοποίηση ξεκούρασης του οδηγού (Coffee Break Alert), η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Speed Limit Information), η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Assist) κ.α.

Το νέο Citroen C3 διαθέτει κινητήρες βενζίνης PureTech 1.2 lt με απόδοση 68, 82 και 110 ίππων, αλλά και πετρελαίου BlueHDi 1.6 lt σε δύο εκδόσεις, 75 και 110 ίππων. Τρία επίπεδα εξοπλισμού: LIVE, FEEL και SHINE, ενώ η πλουσιότερη έκδοση περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, την έγχρωμη οθόνη αφής 7’’ με σύστημα πλοήγησης 3D, Bluetooth, λειτουργία Mirrorscreen, θύρα USB και κάμερα οπισθοπορείας, την αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, τον αυτόματο κλιματισμό, την διχρωμία στο αμάξωμα, τους προβολείς ομίχλης και τις ζάντες αλουμινίου 16’’…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ