ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW i: Κινητήρας της χρονιάς 2017 στα 1.5lt

BMW i: Κινητήρας της χρονιάς 2017 στα 1.5lt

Οι τρικύλινδροι κινητήρες έχουν την τιμητική τους με τον τρικύλινδρο 1,5 λίτρων που εφοδιάζει το υβριδικό μοντέλο BMW i8 να κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία από 1.4 έως 1.8 λίτρα για τον θεσμό “International Engine of the Year”.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1.5 λίτρων, που εφοδιάζει τo υβριδικό μοντέλο BMW i8 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία από 1.4 έως 1.8 λίτρα για τον θεσμό “International Engine of the Year”.

Το plug-in hybrid σύστημα του BMW i8 συνδυάζει τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου και την οικονομική κατανάλωση ενός πολύ μικρότερου μοντέλου. Ο τρικύλινδρος κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 231 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας των 131 ίππων μεταφέρει την ισχύ του στους εμπρός τροχούς, ενώ αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου που φορτίζεται από μία συμβατική οικιακή πρίζα.

Σε πλήρως ηλεκτροκίνητη λειτουργία η αυτονομία φτάνει τα 37 χλμ. έχοντας τελική ταχύτητα 120 χλμ./ώρα. Επίσης το BMW i8 έχει εκρηκτικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,4 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση μικτού κύκλου είναι μόλις 2,1 λίτρα/100 χλμ. Με τις εκπομπές CO2 μόλις 49 γρ/χλμ.

Ο θεσμός βραβείων “Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς” ξεκίνησε το 1999 και από τότε κινητήρες των μοντέλων BMW έχουν αποσπάσει συνολικά 68 νίκες κατηγορίας και γενικές νίκες.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ