Αυτονομία οδήγησης με το νέο Nissan LEAF

To νέο Nissan LEAF χάρη στο σύστημα ProPILOT μπορεί να κινείται αυτόνομα σε μια λωρίδα του δρόμου.

Στην Ελλάδα δεν εισήχθη ποτέ, λόγω της έλλειψης κινήτρων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που το καθιστούν ακριβό με τη φορολογική επιβάρυνση.

Πάντως, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF, το οποίο ανανεώθηκε, είναι ένα μοντέλο που δεν επιβαρύνει καθόλου του περιβάλλον, διότι δεν εκπέμπει ρύπους.

Το νέο μοντέλο θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χάρη στο ProPILOT, που θα του επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία του σε μια λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου. Η τεχνολογία αυτή που λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού, θα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, σε μια λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που οδηγούμε τόσο σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας όσο και κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

Τα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία ProPILOT της Nissan θα προσφέρει αυξανόμενα επίπεδα αυτονομίας, με το σύστημα τελικά να μπορεί να "περιηγηθεί" ακόμα και  στις διασταυρώσεις των πόλεων. Με απώτερο σκοπό  να καταστεί η οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη της τεχνολογίας ProPILOT αποτελεί μέρος του  Nissan Intelligent Mobility, του οράματος  της  Nissan για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται,  κινούνται αλλά και θα  ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Ο Gareth Dunsmore, διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan Europe, δήλωσε: "To νέο Nissan LEAF, θα αποτελέσει την απόλυτη ενσάρκωση του Nissan Intelligent Mobility, όντας το  πιο εξελιγμένο και προσιτό αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα (EV) στην αγορά σήμερα. Με την προσθήκη της  πρωτοποριακής τεχνολογίας ProPILOT στο νέο Nissan LEAF, θα αναδειχτούν τα ανεκτίμητα οφέλη των EVs,  διαμορφώνοντας ένα αστικό περιβάλλον με  λιγότερη συμφόρηση και καθαρότερες πόλεις για τις επόμενες γενιές".

Το νέο Nissan LEAF με το ProPILOT, έρχεται σύντομα. Για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και σχετικές ενημερώσεις, ακολουθήστε τo #ElectrifytheWorld.

Δείτε το VIDEO:

 

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Photo Κουίζ: Πόσους ήρωες της ελληνικής Trash TV μπορείς να θυμηθείς;

20 γραφικοί πρωταγωνιστές της παλιάς, κακής τηλεόρασης σε προκαλούν να τους αναγνωρίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24