ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο - drone από Audi, Italdesign και Airbus

Αυτοκίνητο - drone από Audi, Italdesign και Airbus

Εντυπωσίασαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για δημοσιογράφους και από 8 έως 18 Μαρτίου, για το κοινό, η Audi, η Italdesign και η Airbus.

Οι τρεις εταιρείες παρουσίασαν το "Pop.Up Next", ένα εντελώς ηλεκτρικό, πλήρως αυτόματο concept για “οριζόντια” και “κάθετη” κινητικότητα. Στο απώτερο μέλλον αυτό το όχημα θα μπορούσε να μεταφέρει τους ανθρώπους στις πόλεις γρήγορα και βολικά στο δρόμο και στον αέρα, επιλύοντας παράλληλα προβλήματα κυκλοφορίας. Το κυρίαρχο εσωτερικό χαρακτηριστικό του, είναι μια οθόνη 49 ιντσών, ενώ η αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου και του οχήματος – drone, πραγματοποιείται με αναγνώριση ομιλίας και προσώπου, παρακολούθηση οφθαλμών και λειτουργία αφής.

Η εξαιρετικά ελαφριά και διθέσια καμπίνα επιβατών μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε αυτοκινήτου είτε σε αεροσκάφος. Η Audi υποστηρίζει το έργο με τεχνογνωσία στην τεχνολογία των μπαταριών και στον αυτοματισμό.

Αυτοκίνητο - drone από Audi, Italdesign και Airbus

“Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για νέες έννοιες κινητικότητας για τις διαφορετικές ανάγκες των πόλεων και των ανθρώπων. Το Italdesign είναι ένα φυτώριο για καινοτόμες τεχνολογίες και ριζοσπαστικά πρωτότυπα. Pop.Up Next, είναι ένα φιλόδοξο όραμα που θα μπορούσε να αλλάξει μόνιμα την αστική μας ζωή στο μέλλον”, επισημαίνει ο Δρ. Bernd Martens, μέλος του συμβουλίου Audi για τις προμήθειες και πρόεδρος της Italdesign.

Η Italdesign αναπτύσσει νέες έννοιες οχημάτων με γνώμονα το μέλλον για την Audi και τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Ο Jörg Astalosch, Διευθύνων Σύμβουλος της Italdesign, λέει: “Διάφοροι παίκτες θα καθορίσουν τους κανόνες της αστικής κινητικότητας στο μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Airbus, την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της αεροδιαστημικής, για να διερευνήσουμε λύσεις για τη μελλοντική κινητικότητα”.

Αυτοκίνητο - drone από Audi, Italdesign και Airbus

Το Astalosch βλέπει το Pop.Up Next ως μια ευέλικτη ιδέα κατά παραγγελία που θα μπορούσε να ανοίξει την κινητικότητα στην τρίτη διάσταση, στους ανθρώπους των όλεων. Η Italdesign χρησιμοποιεί ένα δίκτυο πόλεων, πανεπιστημίων και διάφορων ενδιαφερομένων με σκοπό την καλύτερη πρόβλεψη του μέλλοντος της κινητικότητας στις πόλεις. Μια πρώτη έκδοση του Pop.Up ήδη παρουσιάστηκε πέρυσι στη Γενεύη.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ