ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Skoda LW: Το πιο συμπαγές τρίκυκλο

Skoda LW: Το πιο συμπαγές τρίκυκλο
SKODA AUTO PRESS DEPARTMENT ©2012

Από τα λιγότερο γνωστά μοντέλα στην 125χρονη ιστορία της Skoda είναι το τρίκυκλο LW, που διέθετε έναν υδρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 3.7 kW (5 hp).

Ένα από τα λιγότερο γνωστά μοντέλα στην 125χρονη ιστορία της Skoda, είναι το τρίκυκλο LW από τους Laurin & Klement, που ίδρυσαν την τσεχική μάρκα, η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζει ποδήλατα και εν συνεχεία αυτοκίνητα.

Η εταιρεία Laurin & Klement παρήγαγε όχι μόνο το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εταιρείας, το Voiturette A, στο εργοστάσιο της Mladá Boleslav, αλλά και το πιο συμπαγές τρίτροχο LW, που διέθετε έναν υδρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 3.7 kW (5 hp). Το ψυγείο νερού, με δύο πλευρικά τοποθετημένα τμήματα, βρίσκεται μπροστά από τον κινητήρα, ενώ το κύκλωμα ψύξης δεν απαιτούσε αντλία νερού.

Το ελαφρύ όχημα μεταφοράς, έφθανε μάλιστα τα 40 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Ο οδηγός καθόταν σε μια σέλα μοτοσικλέτας πάνω από τον πίσω άξονα, έχοντας μπροστά τους επιβάτες και έναν αποθηκευτικό χώρο που μπορούσε να φτάσει μέχρι και 200 ​​κιλά.

Skoda LW: Το πιο συμπαγές τρίκυκλο

Πιθανόν να υπάρχουν μόνο τρία αντίγραφα του τρίκυκλου Laurin & Klement LW. Στο μουσείο της Skoda της Mladá Boleslav, διαθέτει ένα δανεικό από το Εθνικό Τεχνικό Μουσείο στην Πράγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1908, η Laurin & Klement απέστειλε μια σειρά από τρίτροχα LW για εμπορευματικές μεταφορές στη μεξικανική ταχυδρομική υπηρεσία.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ