ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το νέο Toyota Prius Plug-in Hybrid

Αυτό είναι το νέο Toyota Prius Plug-in Hybrid

Νέα δεδομένα από την Toyota, καθώς παρουσιάζει τη νέα Plug-in hybrid έκδοση του Toytota Prius, που προσφέρει το "δύο σε ένα" αυτοκίνητο με ηλεκτρική αυτονομία 45 χλμ.

Το πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης, επιτυγχάνει εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση, μόλις 1,3 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 28 γρ./χλμ. (κύκλος WLTP). Παράλληλα, ηλεκτρικά μπορεί να κινηθεί έως 45 χλμ., ενώ ηλεκτρικά μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ./ώρα.

Οι εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων και οι δυνατότητες οδήγησης του Prius Plug-in hybrid, προέρχονται από τεχνολογίες αιχμής, μοναδικές στη σειρά μοντέλων της Toyota. Το Prius Plug-in είναι εξοπλισμένο με μια αντλία θερμότητας, η οποία χρησιμοποιεί αέρα έξω από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα την αύξηση του επιπέδου απόδοσης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές συσκευές θερμότητας που παράγουν θερμότητα από τον κινητήρα.

Αυτό είναι το νέο Toyota Prius Plug-in Hybrid

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της φόρτισης, το σύστημα θέρμανσης της μπαταρίας θερμαίνει τα κύτταρα σε μια αποδοτική θερμοκρασία λειτουργίας, διασφαλίζοντας ότι τόσο η ισχύς όσο και η αποδοτικότητα της μπαταρίας διατηρούνται σε επαρκές επίπεδο ώστε να ελαχιστοποιείται ο αντίκτυπος του κρύου καιρού στην εμβέλεια της ηλεκτρικής οδήγησης.

Επιπλέον, το μοντέλο διαθέτει μεγάλο ηλιακό πάνελ, το οποίο παράγει ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, η ηλιακή φόρτιση μπορεί να αυξήσει την εμβέλεια της ηλεκτρικής οδήγησης έως και 5 χλμ. την ημέρα ή περίπου 1.000 χιλιόμετρα ετησίως, υπολογίζοντας τις χώρες με 200 ημέρες ηλιοφάνειας.

Αυτό είναι το νέο Toyota Prius Plug-in Hybrid

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, πάνω από 1.700 Prius Plug-in hybrid έχουν πωληθεί με ηλιακό πάνελ, που σημαίνει ότι έχουν κινηθεί σε 1.700.000 χλμ. ετησίως, με ενέργεια από τον ήλιο.

Το νέο Prius Plug-in Hybrid, τώρα περιλαμβάνει καθίσματα για 5 επιβάτες, αλλάζοντας από την πίσω διαμόρφωση δύο θέσεων σε ένα τρίτο μεσαίο κάθισμα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ