ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το Land Rover του αύριο

Αυτό είναι το Land Rover του αύριο

Το φιλόδοξο πρόγραμμα Jaguar Land Rover Destination Zero, μπαίνει σε εφαρμογή με τη βρετανική μάρκα να παρουσιάζει το τολμηρό πρωτότυπο όχημα Vector.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα Jaguar Land Rover Destination Zero, μπαίνει σε εφαρμογή. Η βρετανική μάρκα, από το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Αυτοκινήτου, του Κόβεντρι, παρουσίασε σήμερα το τολμηρό πρωτότυπο όχημα Vector, ενισχύοντας το όραμά της για ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό μέλλον για αστική κινητικότητα.

Ο στόχος της Jaguar Land Rover είναι να καταστήσει τις κοινωνίες ασφαλέστερες και το περιβάλλον καθαρότερο. Μέσω της αδιάκοπης καινοτομίας, η εταιρεία εστιάζει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων, μηδενικών ατυχημάτων και μηδενικής συμφόρησης μέσω των προϊόντων, των υπηρεσιών και των εγκαταστάσεών της.

Το Vector, έχει μήκος μόνο 4 μέτρα, έχει σχεδιαστεί για την πόλη και φέρει όλα τα εξαρτήματα της μπαταρίας και του κινητήρα σε ένα επίπεδο πάτωμα, για να επιτρέψει ποικιλία χρήσεων και διαμόρφωση καθισμάτων για ιδιωτική ή κοινή χρήση ή και για ταχυμεταφορές.

Αυτό είναι το Land Rover του αύριο

Το βέβαιο είναι ότι το μέλλον, όχι το μακρινό, θα είναι εντελώς διαφορετικό, ως προς τις μετακινήσεις. Τα κοινόχρηστα και ιδιωτικά οχήματα θα μοιράζονται χώρους και θα συνδέονται με τα δίκτυα δημόσιας μεταφοράς, ώστε να μπορούμε να ταξιδεύουμε κατά παραγγελία και αυτόνομα. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο έργο, το οποίο επιτυγχάνεται καλύτερα με τη συνεργασία εταίρων σε όλο το φάσμα, από οχήματα, υποδομές και ψηφιακό κόσμο. Το αποτέλεσμα θα είναι να αναπτύξουν άκρως λειτουργικές υπηρεσίες αστικής κινητικότητας, ενσωματωμένες στην καθημερινή ζωή.

Οι πρώτες δοκιμές για τη μελλοντική κινητικότητα, θα γίνουν στους δρόμους του Κόβεντρι, από τα τέλη του 2021…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ