ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 3 Sedan

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 3 Sedan
BMW AG. FOR EDITORIAL USE ONLY. FOR ANY OTHER PURPOSE CONTACT FABIAN KIRCHBAUER

Για πάνω από 40 χρόνια η BMW Σειρά 3 Sedan αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην παγκόσμια premium μεσαία κατηγορία. Την είδαμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, την περασμένη εβδομάδα και την αποκαλύψαμε περιεκτικά σε ένα από τα αφιερώματα που δημοσιεύσαμε.

Τώρα, παρουσιάζουμε πιο αναλυτικά την 7 γενιά της BMW Σειρά 3 Sedan, που θα έρθει στην Ελλάδα την Ανοιξη του 2019, με αναβαθμισμένες σπορ επιδόσεις, νέα σχεδιαστική γλώσσα, εκτενείς βελτιώσεις στο εσωτερικό και πρωτοποριακές τεχνολογίες υποστήριξης, ελέγχου και λειτουργίας και συνδεσιμότητας.

Σε επίπεδο κινητήρων, εφοδιάζεται με έξι εκδόσεις: Τετρακύλινδρα μοτέρ βενζίνης, τετρακύλινδρα πετρελαίου, και εξακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου – με ισχύ από 150hp - 265hp (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,8–4,2λίτρα/100 χλμ., εκπομπές COστο μικτό κύκλο: 132–112γρ./χλμ.). Θα διατίθεται άμεσα και με ευφυή τεχνολογία τετρακίνησης, στην BMW 320dxDriveSedan, ενώ αργότερα θα προστεθεί μια πανίσχυρη έκδοση BMWMPerformance και μία έκδοση BMW iPerformance με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Πέραν τούτου, έχει αναβαθμισμένο πλαίσιο, νέα τεχνολογία αποσβεστήρων, πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος και βάσεις ανάρτησης, φαρδύτερα μετατρόχια, ελαχιστοποιημένο βάρος, χαμηλό κέντρο βάρους και μοιρασμένη κατανομή βάρους 50:50.

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 3 Sedan
BMW AG. FOR EDITORIAL USE ONLY. FOR ANY OTHER PURPOSE CONTACT FABIAN KIRCHBAUER

Εξάλλου, θα διατίθενται χαμηλωμένη ανάρτηση M Sport, προσαρμοζόμενη Ανάρτηση Adaptive M, σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, φρένα M Sport, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M Sport για πλήρως μεταβλητή ‘εμπλοκή’ των πίσω τροχών, ζάντες αλουμινίου έως 19-ιντσών.

Με τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν, βελτιώθηκε η αεροδυναμική, με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,23 από 0,26 (BMW 320d). Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται προβολείς full-LED και σκούρα πίσω φώτα LED.

Στην καμπίνα, το κόκπιτ είναι πιο οδηγοκεντρικό και ανανεωμένο, ενώ είναι αυξημένοι οι χώροι και βελτιωμένη η πίσω ορατότητα. Το πορτμπαγκάζ χωρά 480λίτρα, που αυξάνουν με τη διαιρούμενη 40:20:40 / αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθισμάτων. Φέρει νέας σχεδίασης, σπορ δερμάτινο τιμόνι με πολυχειριστήρια, νέο πάνελ διακοπτών για έλεγχο φώτων, νέο επιλογέα σχέσεων και του πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα – περιλαμβάνει iDrive Controller, διακόπτη start/stop, μπουτόν για το διακόπτη Driving Experience Control, και νέο, ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 3 Sedan
BMW AG. FOR EDITORIAL USE ONLY. FOR ANY OTHER PURPOSE CONTACT FABIAN KIRCHBAUER

Τα καθίσματα είναι νέας σχεδίασης και εν γένει ο διάκοσμος του εσωτερικού, βελτιώθηκε η ηχομόνωση και βέβαια είναι διαθέσιμα όλα τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Το Collision & Pedestrian Warning με λειτουργία Πέδησης, είναι στάνταρ και ανάλογα την έκδοση το Driving Assistant Professional, που περιλαμβάνει συστήματα όπως: Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering & lane control assistant (που βοηθά στην καθοδήγηση του αυτοκινήτου από στενά περάσματα), συστήματα προειδοποιήσεων παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Change Warning) και πλευρικής σύγκρουσης (Side Collision Warning), Evasion Aid για αποφυγή εμποδίων, προειδοποιήσεις διέλευσης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning system), Προτεραιότητας (Priority warning) και Λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο (Wrong-way warning system). Επίσης, διατίθεται νέα γενιά του BMW Head-Up Display.

Διαθέτει και Parking Assistant με αυτοματοποιημένη διαμήκη και εγκάρσια καθοδήγηση για είσοδο και έξοδο από χώρους στάθμευσης, Reversing Assistant, Park Distance Control και κάμερα οπισθοπορείας, τον ανανεωμένο ψηφιακό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant και ανανεωμένο σύστημα απεικόνισης και ελέγχου και διευρυμένη γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών BMW Connected και BMW ConnectedDrive...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ