ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Audi και Disney ανακαλύπτουν την 25η ώρα...

Audi και Disney ανακαλύπτουν την 25η ώρα...

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής, δημιουργώντας καινοτομίες.

Στο Λας Βέγκας, 8-11 Ιανουαρίου, η Audi σε συνεργασία με την Disney, πρόκειται να... τζογάρουν σε νέες τεχνολογίες. Στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς, στο International Consumer Electronics Show, η Audi και η Disney πρόκειται να αποκαλύψουν έναν νέο κόσμο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και ίσως κάτι πολύ παραπάνω από αυτά που πιστεύουμε.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία της αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων, κάτι που αυτομάτως θα απελευθερώσει χρόνο στους οδηγούς για να τον διαχειριστούν ανάλογα, να χαλαρώσουν, να κοινωνικοποιηθούν, να δουλέψουν, να γευματίσουν ή ακόμα και να...κοιμηθούν εν κινήσει, είναι προφανές ότι θα ζήσουμε σε μια νέα εποχή, στην οποία η Audi είναι έτοιμη να ανακαλύψει την 25η ώρα.

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμή, η Audi, σε συνεργασία με την The Walt Disney Company, θα παρουσιάσει στην CES έναν "νέο τύπο μέσων μαζικής ενημέρωσης" που θα αφορά αυτόν τον ελεύθερο χρόνο που δημιουργείται με την αυτόνομη οδήγηση.

Audi και Disney ανακαλύπτουν την 25η ώρα...

Με τον διακριτικό τίτλο "Audi Meets Disney", αυτός ο “νέος τύπος μέσων θα εκμεταλλεύεται πλήρως το όχημα” και είναι τεχνολογικά πολύ προηγμένο. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν άμεσα σαφές εάν αυτό το έργο είναι ένα σύστημα ή μια πλατφόρμα παιχνιδιών, εκπαίδευσης, πλοήγησης, ταινιών, μουσικής ή κάτι άλλο εξ ολοκλήρου.

Πάντως, η Audi παρουσίασε στο πρόσφατο concept του Long Distance Lounge Concept, μια μελλοντική εσωτερική μελέτη σχεδίασης επιπέδου 5, αναφορικά με την καμπίνα του οχήματος, με φύλλα TFT να είναι ενσωματωμένα στα παράθυρα και να λειτουργούν σαν οθόνες, επιτρέποντας να προβληθούν ψηφιακές επικαλύψεις πληροφορίες για τον έξω κόσμο.

Αυτή η νέα εμπειρία των μέσων ενημέρωσης Audi-Disney μπορεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, να λάβει τη μορφή κάποιου είδους διαδραστικής εμπειρίας πολυμέσων, ενδεχομένως με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που δεν περιλαμβάνει μόνο αυτό που βρίσκεται μέσα την καμπίνα του οχήματος, αλλά και τον έξω κόσμο.

Audi και Disney ανακαλύπτουν την 25η ώρα...

Είτε η τεχνολογία που προκύπτει έχει τη μορφή ενσωματωμένων παραθύρων TFT ή κάτι λιγότερο εξωτικό και ακριβό όπως γυαλιά AR, ακουστικά VR, οθόνες στα πίσω καθίσματα ή έξυπνες επιφάνειες παραμένει ασαφές, αλλά αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι η τεχνολογία εξαρτάται από 5G συνδεσιμότητα, επειδή επεξεργάζεται μεγάλα δεδομένα.

Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρχει πρόσβαση και στη βιβλιοθήκη της Disney (The House That Mouse Built) για υπάρχον περιεχόμενο (ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές κ.α.), ενώ θα περιλαμβάνει και λειτουργίες πλοήγησης τελευταίας γενιάς και βέβαια το οικοσύστημα εφαρμογών MyAudi, της υπηρεσίας κινητικότητας Audi On Demand και των διαφόρων συναφών λειτουργιών του αυτοκινήτου, μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας, δεν είναι σαφές πότε ή πώς θα διατεθεί αυτή η τεχνολογία στους καταναλωτές. Ισως να διατεθεί στο E-Tron, το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της Audi και στο τελευταίο sedan της A8…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ