ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

"Αστραπή" η Corvette Genovation GXE

"Αστραπή" η Corvette Genovation GXE

Οι φίλοι του εικονικού αμερικάνικου supercar βρίσκονται απέναντι σε μία δύσκολη στιγμή, καθώς κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Τεχνολογίας CES, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας, η εταιρεία Genovation παρουσίασε το νέο της μοντέλο GXE, βασισμένο πάνω στην Corvette C6 και C7.

Θεωρείται σίγουρο, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα αλλάξει τα δεδομένα του μηχανοκίνητου κόσμου και του ηλεκτροκίνητου μικρόκοσμου, φέρνοντας τηνπρωτοπορία στην αγορά, με το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει κυκλοφορήσει.

Ή μάλλον, που θα κυκλοφορήσει, αφού αναμένεται να βγει στους δρόμους το 2019.Πρόκειται λοιπόν, για μια εξέλιξη τηςCorvette, πάνω στην οποία βασίζεται η κατασκευή του, έχοντας ωστόσο αισθητές διαφορές και βελτιώσεις, όπως στον εμπρός προφυλακτήρα, στο νέο πίσω μέρος με τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα και στον τροποποιημένο διαχύτη, ενώ οι απολήξεις της εξάτμισης καταργήθηκαν καθότι… περιττές.

Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το καπό, η Genovation GXE διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που έχουν αντικαταστήσει το "συμβατικό" σύστημα κίνησης, οι οποίοι παράγουν ούτε λίγο, ούτε πολύ, 800 ίππους και πάνω από 949 Nm ροπής. Η τερατώδηςCorvetteτηςGenovation, είναι σε θέση να ολοκληρώσει τοsprint0-100χλμ./ώρασε σχεδόν 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα, υπερβαίνει τα 352 χλμ./ώρα. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε και την αυτονομία, που θα αγγίζει τα 280 χλμ.

"Αστραπή" η Corvette Genovation GXE

Σύμφωνα με την εταιρεία, η GXE ακολουθεί τη δανεισμένη από τους αγώνες αντοχής τεχνολογία, με τα πάνελ του αμαξώματος να είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, τα φρένα να διαθέτουν κεραμικούς δίσκους, ενώ η τοποθέτηση εμπρός-πίσω των δύο ηλεκτροκινητήρων προσφέρει ιδανικό ζύγισμα 50/50.

Η GXE μπορεί να παραγγελθεί με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, ενώ η τιμή της φτάνει τις 750.000 δολάρια (628.000 ευρώ) και θα παραχθεί σε μόλις 75 μονάδες…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ