ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αποκάλυψη για το CUPRA Formentor των 310 ίππων

Αποκάλυψη για το CUPRA Formentor των 310 ίππων

Το νέο μέλος της CUPRA, της μάρκας σπορ εκδόσεων της Seat, το CUPRA Formentor αποκαλύφθηκε διαδικτυακά, καθώς ματαιώθηκε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το CUPRA Formentor είναι το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη CUPRA, ένα υψηλών επιδόσεων SUV, που πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες Νήσους.

Τα βράχια του ακρωτηρίου, ενέπνευσαν τη σχεδιαστική ομάδα για τις πλαϊνές του γραμμές που φανερώνουν δυναμισμό και αίσθηση κίνησης, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο συναίσθημα.

Σε διαστάσεις, έχει μήκος 4,450μ., πλάτος 1,839μ., ύψος 1,511μ. και σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2,680μ., προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα στους πίσω επιβάτες και χώρο αποσκευών 450 λίτρων. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και τα φρένα Brembo.

H εκφραστική εξωτερική σχεδίαση του CUPRA Formentor, ταιριάζει απόλυτα με το υψηλής ποιότητας εσωτερικό του. Ανοίγοντας την πόρτα, οι επιβάτες βλέπουν το welcome light στο έδαφος, ενώ περνώντας στο εσωτερικό συναντούν υλικά υψηλών προδιαγραφών και διακοσμητικές λεπτομέρειες υψηλής στιλπνότητας σε χρώμα σκούρου χρωμίου και μαύρου, που ενισχύουν την αισθητική της καμπίνας.

Αποκάλυψη για το CUPRA Formentor των 310 ίππων

Τα bucket καθίσματα, διαθέσιμα σε Petrol Blue και μαύρο δέρμα, δίνουν την αίσθηση της ελαφρότητας, ενώ το ταμπλό δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται. Στις πόρτες, υπάρχουν επιπρόσθετα διάφορες λειτουργίες ασφαλείας, όπως ανίχνευση τυφλών σημείων και exit assist.

H πανοραμική οθόνη 12 ιντσών στο ταμπλό, με online λειτουργίες πλοήγησης, αποτελεί πηγή λειτουργικότητας και συνδεσιμότητας στους επιβάτες. Η τεχνολογία βρίσκεται στο προσκήνιο μέσα στο αυτοκίνητο χάρη στην ενσωμάτωση του ψηφιακού πίνακα οργάνων που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης ακριβώς μπροστά στον οδηγό, ενώ το νέο τιμόνι ενσωματώνει το κουμπί εκκίνησης κινητήρα και CUPRA mode selector.

Το CUPRA Formentor θα λανσαριστεί αρχικά με δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένας 2.0lt TSI Turbocharged κινητήρας βενζίνης με συνολική ισχύ 310 hp (228kW) και ροπή 400Nm. Ο κινητήρας αυτός θα συνδυαστεί με τεχνολογία 4Driveπου παρακολουθεί συνεχώς την οδήγηση για να τροφοδοτήσει με ισχύ το σωστό τροχό, στον ακριβή χρόνο που χρειάζεται.

Αποκάλυψη για το CUPRA Formentor των 310 ίππων

Επίσης, θα προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση. Ο βενζινοκινητήρας 1.4lt TSI – 150 hp (110 kW), συνδυασμένος με τον ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW με μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, φθάνει σε μέγιστη ισχύ 245 hp (180kW) και ροπή 400 Nm, με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ.

Και οι δύο κινητήρες, συνδυάζονται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG με διπλό συμπλέκτη. Η τεχνολογία shift-by-wire είναι σχεδιασμένη ώστε ο επιλογέας ταχυτήτων να μην συνδέεται με το κιβώτιο μηχανικά αλλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά σήματα για τις αλλαγές.

Επίσης, φέρει προηγμένη ρύθμιση πλαισίου DCC και προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, ενσωματώνει τις πιο ε ξελιγμένες λύσεις infotainment και συνδεσιμότητας καθώς και μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας οδηγού, με ημι-αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. Μεταξύ των σημαντικότερων χαρακτηριστικών είναι τα Predictive Adaptive Cruise Control, Emergency Assist, Travel Assist, Side και Exit Assist.

Οι πωλήσεις του CUPRA Formentor θα ξεκινήσουν το τελευταίο τετράμηνο του 2020...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ