ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 32.900 ευρώ το νέο Audi Q3

Από 32.900 ευρώ το νέο Audi Q3

Σπορ αίσθηση, μεγαλύτερες διαστάσεις, περισσότερη άνεση, χρηστικότητα και ασφάλεια.

Επανέρχεται στο προσκήνιο το Audi Q3, στην δεύτερη πλέον γενιά του. Σε μια κατηγορία εξαιρετικά ανταγωνιστική και με πληθωρικές παρουσίες, το νέο Q3 ήρθε πιο ολοκληρωμένο. Με σχεδίαση βασισμένη στο μεγάλο Q8 από ποτέ, στα 4,485 μέτρα μήκος, με 1,856 πλάτος και 1,585 μ. ύψος, έχεις πληθωρική… κορμοστασιά.

Παράλληλα, με το μεταξόνιο να έχει φθάσει στα 2,681 μέτρα (+7.7 εκ.), οι χώροι στην καμπίνα έχουν αυξηθεί, όπως και στον χώρο αποσκευών, που αγγίζει τα 530 λίτρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πάγκος των πίσω καθισμάτων (διαιρούμενες οι πλάτες κατά 40:20:40), μετακινείται προς τα εμπρός κατά 15 εκ., προκειμένου να αυξηθεί ο αποθηκευτικός χώρος. Επίσης, το ύψος φόρτωσης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα. Το χαμηλό ύψος των 74,8 εκ. διευκολύνει στη φόρτωση βαριών αντικειμένων, ενώ η ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενη πόρτα του χώρου αποσκευών, προσφέρει εύκολη πρόσβαση και σε συνδυασμό με ένα διακόπτη διευκόλυνσης μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με μία κίνηση του ποδιού.

Από 32.900 ευρώ το νέο Audi Q3
SAGMEISTER

Σχεδιαστικά, το νέο Audi Q3 δείχνει πιο σπορ από τον προκάτοχό του, έχοντας πλέον και στενούς προβολείς με τεχνολογία LED. Η κορυφαία έκδοση διαθέτει προβολείς Matrix LED με έξυπνη προσαρμογή της φωτεινής δέσμης στις συνθήκες του δρόμου.

Στην καμπίνα, κυριαρχεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη διαγώνιου 10,25 ιντσών, που μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες, την οποία ο οδηγός διαχειρίζεται και από το πολυλειτουργικό τιμόνι. Το MMI radio plus περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη αφής διαγώνιου 8,8 ιντσών, που βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό ενώ στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού ανεβαίνει στις 10,1 ίντσες.

Από 32.900 ευρώ το νέο Audi Q3
SAGMEISTER

Επίσης, το νέο Q3 εξοπλίζεται με διάφορα συστήματα πολυμέσων εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητα. Η πλοήγηση, για παράδειγμα, αναγνωρίζει τις προτιμήσεις του οδηγού βάσει προηγούμενων διαδρομών, χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συνολική κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Τώρα, σε εξοπλισμό ασφάλειας, διαθέτει ανάλογα τον εξοπλισμό, ενεργητικό cruise control, το οποίο διατίθεται προαιρετικά με το S tronic, που ενσωματώνει τις λειτουργίες της ενεργητικής υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive speed assist), της υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (active lane assist). Ακόμα, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (park assist), το σύστημα ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist), το σύστημα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi pre sense front safety system) και άλλα.

Από 32.900 ευρώ το νέο Audi Q3

Το Q3, όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, προσφέρεται στην έκδοση 35TFSI με μοτέρ βενζίνης 1.5 lt – 150 hp (με 6άρι χειροκίνητο και με κιβώτιο S tronic) και στην έκδοση 45TFSI Quattro S tronic, επίσης με κινητήρα βενζίνης 2.0 lt – 230 hp. Υπάρχουν και εκδόσεις πετρελαίου 35TDI S tronic με κινητήρα 2.0 lt – 150 hp και 40TDI Quattro S tronic με 2.0 lt – 190 hp. Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο S tronic επτά σχέσεων.

Η εξελιγμένη ανάρτηση του νέου Audi Q3 (MacPherson μπροστά, πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω) προσφέρει καλύτερη ποιότητα κύλισης και βέβαια η τεχνολογία quattro αποδεικνύει την αξιοπιστία της εδώ και 35 χρόνια…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ