ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 30.700 ευρώ το νέο Volvo XC40

New Volvo XC40 - exterior
New Volvo XC40 - exterior NEW VOLVO XC40 - EXTERIOR

Έρχεται τον Μάρτιο και δημιουργεί νέα δεδομένα στα premium compact SUV το νέο Volvo XC40.

Νέα εποχή για τη Volvo, η οποία εισέρχεται δυναμικά στην πλέον ανερχόμενη κατηγορία των compact SUV. Μάλιστα, το ολοκαίνουργιο XC40 έρχεται να ανταγωνιστεί επί ίσιοις όροις τα premium μοντέλα του ανταγωνισμού (BMW X1, Mercedes GLA, Audi Q3), λόγω τιμής και κυρίως λόγω του πλούσιου εξοπλισμού που διαθέτει.

Το νέο μοντέλο της σουηδικής φίρμας, που ξεπερνά σε παραγγελίες κάθε προηγούμενο για τη Volvo, αρκετό καιρό πριν λανσαριστεί στην αγορά, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Γάνδης, στο Βέλγιο, το οποίο εκσυγχρονίστηκε με 363 συνολικά ρομπότ και μεγάλωσε ειδικά για την περίσταση.

Βασίζεται πάνω στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA), που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Volvo με την κινεζική Geely και θα χρησιμοποιείται για όλα τα μοντέλα της Σειράς 40, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά.

Σχεδιαστικά, το XC40 ακολουθεί τα πρότυπα των μεγαλύτερων μοντέλων XC60 και XC90, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αμάξωμα. Το μοτέρ που αφορά περισσότερο την ελληνική αγορά είναι το τρικύλινδρο T3, βενζίνης 1.5 lt - 156 ίππων, ενώ εξοπλίζεται και με υπερτροφοδοτούμενους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης T5 AWD και πετρελαίου D4 AWD, τεχνολογίας Drive-E. Ο πρώτος αποδίδει 247 ίππους και 35,7 χλγμ ροπής, ενώ ο πετρελαίου 190 ίππους και 40,8 χλγμ ροπής.

Από 30.700 ευρώ το νέο Volvo XC40

Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, με επιταχύνσεις 6,5 και 7,9 δευτ. αντίστοιχα και τελική ταχύτητα 230 και 210 χλμ./ώρα.

Στο μέλλον η γκάμα θα εμπλουτιστεί με υβριδικές, αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής 9 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και η ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών, στοιχεία του βασικού εξοπλισμού της αρχικής, δικίνητης έκδοσης! Θα είναι διαθέσιμο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, με πλούσιο εξοπλισμό και προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, το City Safety, το Run-off Road Protection για αποτροπή εξόδου από το δρόμο, η κάμερα 360 μοιρών κ.ά...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ