ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 26.500 ευρώ η νέα Skoda Superb

Από 26.500 ευρώ η νέα Skoda Superb

Η ναυαρχίδα της Skoda, η νέα Superb, είναι εδώ, με σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση, όπως οι προβολείς Full LED Matrix, οι κινητήρες και η πλήρης γκάμα καινοτόμων συστημάτων υποβοήθησης, ασφάλειας και άνεσης.

Στη Δυτική Ευρώπη κατέχει μερίδιο σχεδόν 6,5%, στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών αυτοκινήτων, ενώ στην Ελλάδα, ήταν πρώτο στην κατηγορία του, με μερίδιο 33,4%!

Στη χώρα μας προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με ισχύ από 120 έως 150 ίππους. Μάλιστα, ο πετρελαίου 2.0 TDI που αποδίδει 150 ίππους, διαθέτει εντελώς νέα σχεδίαση, όντας πολύ αποδοτικός και οικονομικός. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο τόσο με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με το αυτόματο DSG.

Η νέα Superb παρέχει εφοδιάζεται με νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και αναβαθμισμένο εξοπλισμό. Ενδεικτικά, το μοντέλο διαθέτει στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό, προβολείς Full LED Matrix, Full LED φώτα στο πίσω μέρος, ψηφιακό πίνακα οργάνων (Virtual Cockpit), συστήματα infotainment με οθόνη έως 9,2 ιντσών ενώ επανασχεδιασμένα είναι πολλά στοιχεία τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.

Από 26.500 ευρώ η νέα Skoda Superb

Όσον αφορά στα προηγμένα συστήματα ασφάλειας, σίγουρα ξεχωρίζει το Predictive Cruise Control (Προληπτικό Cruise Control). Για ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα, το σύστημα χρησιμοποιεί τις εικόνες των σημάτων οδικής κυκλοφορίας (πχ. όρια ταχύτητας) από την κάμερα στο παρμπρίζ καθώς και δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης (πχ. όταν ακολουθεί στροφή στην πορεία του αυτοκινήτου) και ανάλογα προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Επίσης, το σύστημα διαθέτει τα χαρακτηριστικά του Adaptive Cruise Control, προσαρμόζοντας την ταχύτητα κίνησης ανάλογα με εκείνη των προπορευόμενων οχημάτων. Εάν συνδυαστεί με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG μπορεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και - εφόσον αυτή η ακινητοποίηση δεν υπερβεί τα 3 δευτερόλεπτα - να το εκκινήσει και πάλι, χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 26.500 ευρώ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ