ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 18.190 ευρώ ήρθε το νέο Seat Leon στην Ελλάδα

Από 18.190 ευρώ ήρθε το νέο Seat Leon στην Ελλάδα

Εξοπλίζεται με τεχνολογικά εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου (CNG), ήπιων υβριδικών εκδόσεων (eTSI) και plug -in hybrid (eHybrid).

Μια ιδιαιτέρως σημαντική άφιξη για τη Seat, με το ξεκίνημα του φθινοπώρου. Το ολοκαίνουργιο Leon, κάνει την εμφάνισή του στις εκθέσεις της μάρκας, σε 5θυρη έκδοση και Sportourer, με τιμές από 18.190 ευρώ.

Όπως έχουμε γράψει σχετικά, όταν αποκαλύφθηκε το μοντέλο, πρόκειται για το πιο προηγμένο μοντέλο της ισπανικής μάρκας, το πιο συνδεδεμένο και με κινητήρες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις.

Αλλωστε, η Seat έχει επενδύσει περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει ένα μοντέλο με πιο αποδοτικούς κινητήρες, προηγμένα επίπεδα συνδεσιμότητας και οδηγικής υποβοήθησης, ισχυρό δυναμισμό και υψηλή αισθητική, καθώς ανέκαθεν το Leon, ήταν ο βασικός πυλώνας της Seat, με περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις.

Βασισμένο στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo, η 5θυρη έκδοση έχει μήκος 4,368 μ. (+8,6 εκ.), πλάτος 1,800 μ. (- 1,6 εκ.) και ύψος 1,456 μ. (-3 χλστ.). Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2,686 μ., δηλαδή 5 εκ. περισσότερο από την τρίτη γενιά Leon. Στην έκδοση Sportstourer, έχει μήκος 4,642 μ. (+9,3 εκ.), πλάτος 1,800 μ. (-1,6 εκ.) και ύψος 1,448 μ. (-3 χλστ.), με ίδιο μεταξόνιο.

Σχεδιαστικά, βασίζεται στις γραμμές του προηγούμενου, αλλά με πιο αεροδυναμικές γραμμές, νέο εμπρόσθιο τμήμα, προβολείς LED που στρέφονται προς τα πίσω, ελαφρώς μεγαλύτερο καπό και μπροστινές κολόνες που έχουν τραβηχτεί προς τα πίσω.

Στην καμπίνα, ξεχωρίζει η κεντρική οθόνη του συστήματος ενημέρωσης / ψυχαγωγίας 10 ιντσών, η οποία περιλαμβάνει αναγνώριση χειρονομίας, παρέχοντας ακριβή αλληλεπίδραση με τους επιβάτες και μειώνοντας τον αριθμό των φυσικών κουμπιών.

Επίσης, το σύστημα εσωτερικού φωτισμού full LED προσδίδει ενισχυμένη προσωπικότητα, ενώ μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στα μαλακά πλαστικά, τα υφάσματα και το δέρμα. Η 5θυρη έκδοση έχει το ίδιο πορτ-μπαγκάζ με το απερχόμενο μοντέλο (380 λίτρα), ενώ το Sportstourer προσφέρει χωρητικότητα 617 λίτρων, 30 λίτρα περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το SEAT Digital Cockpit διαθέτει έναν υψηλής ευκρίνειας ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25΄΄ και σύστημα infotainment. Το standard Media system διαθέτει οθόνη 8,25΄΄με συμβατότητα smartphone ενώ το μεγαλύτερο σύστημα Navi οθόνης 10 προσφέρει 3D συνδεδεμένη πλοήγηση, τεχνολογία οθόνης τύπου Retina, φυσικό έλεγχο φωνής καθώς και αναγνώριση χειρονομίας για απλούστευση της αλληλεπίδρασης των χρηστών.

Από 18.190 ευρώ ήρθε το νέο Seat Leon στην Ελλάδα

Κι ακόμη, με το σύστημα Full Link, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τους ζωή, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν: Apple CarPlay (χρησιμοποιώντας ασύρματη σύνδεση που βασίζεται σε Bluetooth ή WLAN) ή Android Auto χρησιμοποιώντας μια καλωδιακή σύνδεση.

Επιπλέον, η online συνδεσιμότητα μέσω ενσωματωμένης eSIM επιτρέπει σε ορισμένες λειτουργίες infotainment να χρησιμοποιούν πληροφορίες πραγματικού χρόνου από το cloud, δίνοντας πρόσθετη διάσταση στο παραδοσιακό σύστημα πλοήγησης. Για παράδειγμα, online πληροφορίες κίνησης, στάθμευσης και τοποθεσίες πρατηρίων καυσίμου, ώρες λειτουργίας και τρέχουσες τιμές.

Στον τομέα των κινητήρων, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι: TSI 1.0lt (81kW/110hp), 1.5lt (96kW/130hp και 110kW/150hp) και 2.0lt (140kW/190hp). Σε πετρέλαιο, διαθέσιμες είναι οι εκδόσεις 2.0lt με 85kW/115hp και 110kW/150hp. Για πρώτη φορά θα προσφέρεται και σε ήπια υβριδική έκδοση 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI), στις εκδόσεις 1.0 TSI 81kW/110hp και 1.5 TSΙ 110kW/150hp αποκλειστικά με DSG. Παράλληλα, η τέταρτη γενιά Leon θα περιλαμβάνει σύντομα μια προηγμένη έκδοση plug-in hybrid. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα 1.4lt TSI, μπαταρίας ιόντων λιθίου 13kWh και εξατάχυτου κιβώτιου ταχυτήτων DSG, αποδίδει ισχύ 150kW/204hp και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ. (WLTP). Από τις αρχές του 2021 θα προσφέρεται και με έκδοση φυσικού αερίου CNG 1.5lt TGI, με απόδοση 96kW/130hp, έχοντας 3 δεξαμενές CNG συνολικής χωρητικότητας 17,3 κιλών.

Καταλήγοντας, εφοδιάζεται με μια σειρά από νέα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, ADAS, συμπεριλαμβανομένων των Dynamic Chassis Control (DCC), Adaptive Cruise Control (ACC), Emergency Assist, Travel Assist και Side & Exit assist, τα οποία από κοινού, προστατεύουν το όχημα και τους επιβαίνοντες σε κατάσταση οδήγησης ή στάθμευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ