ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 18.000 ευρώ θα κοστίζει το νέο Opel Mokka

Από 18.000 ευρώ θα κοστίζει το νέο Opel Mokka
OPEL AUTOMOBILE GMBH

Σε μια διαδικτυακή παρουσίαση, ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το εντελώς νέο, συμπαγές SUV της μάρκας με τον κεραυνό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γίναμε πολύ σοφότεροι σήμερα, παρακολουθώντας την διαδικτυακή, παγκόσμια πρεμιέρα του Opel Mokka. Η γερμανική εταιρεία, μέλος, πλέον, του γαλλικού ομίλου PSA Peugeot Citroen, είχε φροντίσει σταδιακά, εδώ και πολλούς μήνες, να μας τροφοδοτεί με χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, μέχρι την αποκάλυψη πρώτα τη αμιγούς ηλεκτρικής έκδοσης και στη συνέχεια, προ ημερών, της συμβατικής.

Σήμερα, απλά αυτό που προστέθηκε, ήταν η αναφορά στα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, στις τιμές και στον λανσαρίσματος, ενώ είδαμε με τον Γιούργκεν Κλοπ, τον Γερμανό προπονητή της Λίβερπουλ και πρεσβευτή της Opel, να μιλά για το μοντέλο που είχε την ευκαιρία να οδηγήσει καιρό πριν.

Το νέο Opel Mokka, δείχνει τον μελλοντικό προσανατολισμό της μάρκας, όντας το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί το νέο «πρόσωπο», το Opel Vizor, έχοντας και ανασχεδιασμένο λογότυπο με σήμα τον κεραυνό (Opel Blitz). Επίσης, είναι το πρώτο Opel που λανσάρει το Pure Panel και ένα πλήρως ψηφιοποιημένο κόκπιτ.

Το νέο, 5θέσιο SUV μοντέλο, στα 4,15 μ. μήκος, έχει τις διαστάσεις που πρέπει τόσο για μέσα στην πόλη, όσο και για ταξίδι. Σχεδιαστικά, πρόκειται για μια καλοζυγισμένη σιλουέτα, με καμπύλες και με απεριοελάχιστες διαφορές ανάμεσα στην ηλεκτρική και τη συμβατική έκδοση, καθώς οι μηχανικοί βασίστηκαν σε μια νέα πλατφόρμα, που επέτρεπε τη χρήση και των δύο συστημάτων κίνησης.

Το μοντέλο θα λανσαριστεί με δύο εκδόσεις του γνωστού από τον όμιλο PSA κινητήρα βενζίνης 1.2 lt, με 100 και 130 ίππους (250 και 230 Nm ροπής, αντίστοιχα). Θα συνδυάζονται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και με 8άρι αυτόματο, με αλλαγή σχέσεων και από το τιμόνι, η πιο ισχυρή έκδοση.

Επίσης, θα προσφέρεται και με μοτέρ πετρελαίου 1.5lt – 110hp, με 6άρι μηχανικό κιβώτιο.

Οι τιμές στην Ελλάδα θα ξεκινούν από τις 18.000 ευρώ.

Τώρα, ως προς την ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα κοστίζει στη Γερμανία 32.990 ευρώ και κάπου εκεί θα κοστίζει και στη χώρα μας (χωρίς τις επιδοτήσεις), ο σχεδόν αθόρυβος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 100kW (136hp) και μέγιστη ροπή 260Nm από στάση. Η δε μπαταρία των 50kWh προσφέρει αυτονομία έως 324 χλμ. πριν χρειαστεί επαναφόρτιση.

Επίσης, η Opel προσφέρει εγγύηση οκτώ ετών/160.000 χλμ. για τη μπαταρία, ενώ OpelConnect, myOpel app και Free2Move Services, ο τομέας υπηρεσιών μετακίνησης του oμίλου PSA, προσφέρουν ξεχωριστές λύσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το νέο Mokka θα περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, όπως AdvancedCruiseControl και Avtive LanePositioning. Στον στο βασικό εξοπλισμό, ανήκει τοηλεκτρικό χειρόφρενο, τοTrafficSignRecognition, η κάμερα οπισθοπορείας180 μοιρών κ.ά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ