ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 13.500 ευρώ το ανανεωμένο Citroen C3

AGNIESZKA-DOROSZEWICZ @ Continental Productions
AGNIESZKA-DOROSZEWICZ @ Continental Productions AGNIESZKA-DOROSZEWICZ @ CONTINENTAL PRODUCTIONS

Πιο μοντέρνα εμφάνιση, νέο μπροστινό μέρος με νέα υπογραφή και φωτιστικά LED, πολλές επιλογές εξατομίκευσης, μεγαλύτερη άνεση με καθίσματα Advanced Comfort.

Η 3η γενιά του C3, η οποία λανσαρίστηκε το 2016, έχει σημειώσει κοντά στις 750.000 πωλήσεις, καθιστώντας το μοντέλο ως best-seller στη γκάμα των μοντέλων της Citroen και εκ των κορυφαίων της κατηγορίας του. Τώρα, ήρθε η στιγμή για το καθιερωμένο facelift, με πινελιές ανανέωσης στην εμφάνιση, την άνεση και τον εξοπλισμό.

Αυτό που παρατηρούμε εξ αρχής, είναι η νέα μπροστινή όψη, που φέρει τη νέα «υπογραφή» από το πρωτότυπο CXPERIENCE, με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, ενώ νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, όπως και η σχεδίαση στα Airbump (με τρεις κάψουλες και είναι τοποθετημένα χαμηλά στις πόρτες), αλλά και τα πίσω φωτιστικά LED. Παράλληλα, τώρα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης με ούτε λίγο ούτε πολύ, 97 χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ υπάρχουν και 3 διακοσμητικά οροφής.

Το μήκος διατηρείται στα 3,99 μ. ενώ από το πλάι, η οροφή μοιάζει να αιωρείται, χάρη στις μαύρες κολώνες του αμαξώματος, που έρχονται να συνδυαστούν αρμονικά με το υψηλό προφίλ του εμπρόσθιου καπό.

Η αύξηση του πλάτους στα 1,75 μ., είναι εμφανής και βασίζεται στις στάνταρτ προεκτάσεις των τόξων των φτερών, πάνω από τους τροχούς. Το ίδιο συμβαίνει και στα μαρσπιέ, ενώ οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, επιτυγχάνουν την ενίσχυση της δυναμικής εικόνας του μοντέλου.

Από 13.500 ευρώ το ανανεωμένο Citroen C3

Στην καμπίνα, προστέθηκαν, ανάλογα τον εξοπλισμό, κομψά στοιχεία, παραμένει ευρύχωρο για 5 επιβάτες, οι οποίοι κάθονται αναπαυτικά στα νέα καθίσματα Advanced Comfort, που αποτελούν καινοτομία της Citroen, για καλύτερη στήριξη του σώματος με την νέα επένδυση, το πλούσιο αφρώδες υλικό και την οσφυϊκή υποστήριξη (ρυθμιζόμενη από την πλευρά του οδηγού). Οι διάσπαρτοι αποθηκευτικοί χώροι και το επαρκές πορτ-μπαγκάζ των 300 λίτρων, καθιστούν το C3 άνετα ως επιλογή πρώτου αυτοκινήτου σε μια οικογένεια.

Το μοντέλο εφοδιάζεται με 12 σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού: νέο Front Parking Assist, Hands – Free Entry and Start, Active Safety Brake, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, Auto High Beam, Reversing Camera, Hill – Start Assist, Lane Departure Warning, Blind Spor Monitoring System, Speed, Limit Recognition and Recommendation και Cruise Control / Speed Limiter.

Επίσης, φέρει υπηρεσίες συνδεσιμότητας αιχμής (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play), ενώ για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, διαθέτει το Assistance & SOS: αυτόματη κλήση ή χειροκίνητη, πιέζοντας το πλήκτρο “Assistance”, αν προκύψει ανάγκη, η υπηρεσία αυτή φέρνει σε άμεση επικοινωνία τον οδηγό με ένα εξειδικευμένο τηλεφωνικό κέντρο.

Από 13.500 ευρώ το ανανεωμένο Citroen C3

Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης: Στην περίπτωση κάποιου ατυχήματος κατά τη διάρκεια του οποίου ενεργοποιήθηκαν οι αερόσακοι, γίνεται αυτόματη κλήση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και το αυτοκίνητο δίνει το στίγμα του σημείου στο οποίο έχει ακινητοποιηθεί. Στην περίπτωση ελαφρού ατυχήματος ή αν κάποιος από τους επιβάτες δεν αισθάνεται καλά, ο οδηγός μπορεί να πιέσει το κόκκινο πλήκτρο που γράφει “SOS” προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πάλι με το στίγμα του σημείου στο οποίο βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Με το Connect Assist, ο οδηγός μπορεί να συνδεθεί μέσω της εφαρμογής (για smartphone) MyCitroen με το αυτοκίνητό του και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν την αυτονομία του αυτοκινήτου, το σημείο στο οποίο είναι παρκαρισμένο, πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, αλλά και πότε θα χρειαστεί το επόμενο service.

Στο ανανεωμένο C3 υπάρχει οθόνη αφής των 7” που υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες. Το Connect Nav ελέγχεται και με φωνητικές εντολές, ενώ μέσω του TomTom Traffic, υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για τον κυκλοφοριακό φόρτο των δρόμων σε πραγματικό χρόνο.

Από 13.500 ευρώ το ανανεωμένο Citroen C3

Στην Ελλάδα προσφέρεται ήδη με κινητήρες Euro 6: 3κύλινδρο βενζίνης PureTech 1.2 lt - 83 (PureTech 83 με S&S και 5ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) και 110 hp (PureTech110 με S&S και 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), καθώς και με πετρελαίου BlueHDi 1.5 lt – 100 hp (BlueHdi 100 με S&S και 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων). Για ακόμα περισσότερη ευελιξία και ευκολία στην οδήγηση, είναι επίσης διαθέσιμο και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 (PureTech 110 με S&S και EAT6).

Τιμές από 13.500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ