ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 12.990 ευρώ το νέο Renault Clio

Από 12.990 ευρώ το νέο Renault Clio

Στην 6η του γενιά, σε νέα πλατφόρμα, με επιλογές κινητήρων και φουλ εξοπλισμό το νέο Renault Clio. Τιμές από 12.990 ευρώ.

Παρά έναν χρόνο, το Clio συμπληρώνει 30 χρόνια στην αγορά, όντας ένα μοντέλο επιτυχημένο, με πάνω από 15 εκατ. πωλήσεις. Η 6η γενιά του αυτοκινήτου, που μόλις ήρθε στην Ελλάδα, εμφορείται από πληθώρα αλλαγών, όχι τόσο στο εξωτερικό, όσο στην καμπίνα και τα μηχανικά μέρη.

Το νέο Renault Clio, βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα (μείον 50 κιλά σε βάρος, αυξημένη ακαμψία, καλύτερη ηχομόνωση), την οποία χρησιμοποιεί πρώτο στη συμμαχία με τις υπόλοιπες μάρκες Nissan και Mitsubishi. Αυτή η πλατφόρμα, έχει την ευελιξία ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, διότι προς εκεί είναι η κατεύθυνση.

Σε διαστάσεις, είναι μόλις 1,4 εκ. μικρότερο σε μήκος από το προηγούμενο και 3 εκ. χαμηλότερο για καλύτερη αεροδυναμική, ωστόσο παραμένει ευρύχωρο για πέντε επιβάτες κανονικού αναστήματος και με περισσότερο χώρο αποσκευών (391 λίτρα). Ανάλογα την έκδοση εφοδιάζεται με τροχούς έως και 17 ιντσών, φέρει κεραία που μοιάζει με πτερύγιο καρχαρία, φώτα φουλ LED και χρωμιωμένη διακοσμητική γραμμή γύρω από τα παράθυρα.

Από 12.990 ευρώ το νέο Renault Clio

Σχεδιαστικά, ο Λόρενς Φαν ντεν Ακερ, αντιπρόεδρος σχεδιασμού, διατήρησε την αξιοπρόσεκτη φόρμα της προηγούμενης γενιάς, με ελάχιστες πινελιές ανανέωσης, όπως τα σπόιλερ στους θόλους των τροχών, ωστόσο στην καμπίνα επιχειρήθηκαν μεγάλες αλλαγές.

Φέρει ηλεκτρικό χειρόφρενο, που εξυπηρετεί και το γυναικείο κοινό, οθόνη αφής 9,3’’ του συστήματος multimedia που δεσπόζει με την κάθετη τοποθέτησή της σαν τάμπλετ και ελαφρώς κεκλιμένη προς την πλευρά του οδηγού, ψηφιακό πίνακα οργάνων, με μέγεθος από 7 έως 10 ίντσες, ανάλογα την έκδοση, ταμπλό χωρισμένο σε τρία επίπεδα με μαλακά υλικά και κλασικό τριάκτινο τιμόνι, με πιο παχιά στεφάνη. Καλύτερης στήριξης είναι τα καθίσματα, ενώ η κονσόλα μπορεί να εξατομικευτεί, όπως και το σύνολο του εσωτερικού, ανάλογα τα γούστα του υποψήφιου αγοραστή.

Από 12.990 ευρώ το νέο Renault Clio

Για όσους επιθυμούν πιο σπορτίφ εμφάνιση, θα υπάρχει και η έκδοση R.S. Line, που αντικαθιστά την GT-Line, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά τόσο έξω όσο και μέσα.

Το μοντέλο εφοδιάζεται με νέα μοτέρ βενζίνης, ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο 1.0 Sce με ισχύ 75 ίππους και 5άρι μηχανικό κιβώτιο, τρικύλινδρο turbo 1.0 TCe με 100 ίππους (αντικαθιστά τον TCe 90) που συνδυάζεται με 5άρι κιβώτιο και σύντομα με αυτόματο κιβώτιο τελευταίας γενιάς X-TRONIC, turbo 1.3 TCe GPF με 130 ίππους (αντικαθιστά τον TCe 120), συνδυαζόμενο με κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη. Επίσης, θα προσφέρεται με κινητήρα πετρελαίου 1.5 Blue dCi, με 85 και 115 ίππους, ο οποίος διαθέτει καταλυτικό μετατροπέα (SCR) ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση κατακράτησης των Οξειδίων του Αζώτου (Nox).

Το σημαντικό νέο είναι ότι από το 2020 θα προσφέρεται και με υβριδικό σύστημα κίνησης, με την ονομασία E-TECH. Φέρει ανασχεδιασμένο κινητήρα βενζίνης 1.6 lt, που πλαισιώνεται από 2 ηλεκτροκινητήρες, ένα πρωτοποριακό πολύ-λειτουργικό κιβώτιο ταχυτήτων και μία μπαταρία 1.2 kWh. Η Renault αναφέρει θα κινείται το Clio ηλεκτρικά έως και στο 80% του χρόνου κυκλοφορίας σε αστικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της κατανάλωσης σε ποσοστό έως και 40%, σε σχέση με ένα συμβατικό, βενζινοκίνητο.

Από 12.990 ευρώ το νέο Renault Clio

Σε θέματα ασφάλειας, διαθέτει μεταξύ άλλων ενεργό αερόσακο οδηγού, μεγάλης χωρητικότητας αερόσακους κουρτίνας και άγκιστρα Isofix για παιδικά καθίσματα, ενώ ανάμεσα στην πληθώρα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, ξεχωρίζουν οι κάμερες 360°, το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση ποδηλάτων και πεζών (πρώτη φορά σε μοντέλο Renault), καθώς και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και σε μποτιλιάρισμα (Highway & Traffic Jam Companion), το μοναδικό στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης (αυτονομία 2ου επιπέδου).

Το νέο Renault Clio απέσπασε 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης και στην Ελλάδα καλύπτεται με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια και δωρεάν ασφάλιση 6 μηνών. Τιμές από 12.990 ευρώ...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ