ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 12.990 ευρώ το νέο Ford Fiesta

Από 12.990 ευρώ το νέο Ford Fiesta

To νέο Ford Fiesta ήρθε στην Ελλάδα, 3θυρο και 5θυρο, με πλούσιο βασικό εξοπλισμό και εντελώς νέο αμάξωμα.

Μεγάλη ιστορία έχει στην «πλάτη» το Ford Fiesta. Ένα αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1976, πριν από 41 χρόνια και έχει καταγράψει μια αξιοθαύμαστη πορεία στην αγορά.

Η νέα γενιά του αυτοκινήτου που βλέπετε, είναι μια νέα εκδοχή του Fiesta, πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Σε εντελώς καινούργιο σασί, με νέες αναρτήσεις, πιο άκαμπτο και πιο αθόρυβο. Με πιο ήπια εμφάνιση, από το σφηνοειδές σχήμα που είχε το Fiesta που αντικαθιστά, με φαρδύτερη μάσκα – πλέον σήμα κατατεθέν της «μπλε οβάλ» μάρκας, με πιο λείο καπό και αμυγδαλωτά φωτιστικά.

Ναι, είναι μακρύτερο από πριν, κατά 7,1 εκ., όπως άλλωστε επιτάσσει η αγορά που θέλει να μεγαλώνουν σε διαστάσεις τα αυτοκίνητα, ώστε να καλύπτουν περισσότερες ανάγκες. Είναι και ελαφρώς φαρδύτερο, αλλά αυτό που νοιάζει περισσότερο τους υποψήφιους αγοραστές, είναι να διαθέτει καλύτερους χώρους. Κι εδώ το νέο Fiesta πράγματι προσφέρει λίγο περισσότερη άνεση για τους πέντε επιβάτες.

Από 12.990 ευρώ το νέο Ford Fiesta

Η καμπίνα που νέου Fiesta είναι και πιο σύγχρονη, με έμπνευση από τα tablets, διότι και μόνο η μεγάλη οθόνη αφής, το υποδηλώνει. Αυτή η οθόνη δεσπόζει απόλυτα στο ταμπλό και είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου. Μάλιστα, με τη χρήση της οθόνης αυτής, έχουν περιοριστεί κατά 50% οι διακόπτες για ηχοσύστημα κ.λ.π.

Το νέο Fiesta εφοδιάζεται με πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, αναβαθμίζοντας τα επίπεδα άνεσης, πρακτικότητας και ασφάλειας του Fiesta. Προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού βασίζονται σε δύο κάμερες, τρία ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων, που σε συνεργασία μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος, αλλά και να σκανάρουν το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130 m – περισσότερο από το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Από 12.990 ευρώ το νέο Ford Fiesta

Το Fiesta είναι το πρώτο Ford που θα διαθέτει μία αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection . Αυτό μπορεί να ανιχνεύει άτομα που βρίσκονται μέσα ή κοντά στο δρόμο ή μπορεί να περνούν από τη διαδρομή του οχήματος, εκμεταλλευόμενο τους προβολείς του Fiesta στο σκοτάδι.

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων όπου εμπλέκονται οχήματα και πεζοί ή να βοηθά στην πλήρη αποφυγή ενός ατυχήματος. Μία ευρυγώνια κάμερα εντοπίζει καλύτερα τις κινήσεις των πεζών.

Επίσης, για πρώτη φορά με το Fiesta προσφέρεται το Active Park Assist with Perpendicular Parking , της Ford, που βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης και να παρκάρουν hands\u001Efree κάθετα ή παράλληλα.

Περαιτέρω βελτιωμένη για το Fiesta, η τεχνολογία αυτή για πρώτη φορά ενεργοποιεί μία λειτουργία πέδησης, εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις οδηγίες και προειδοποιήσεις του συστήματος, ενώ εκτελεί ελιγμούς εμπρός/πίσω, και είναι πιθανή η σύγκρουση με παρκαρισμένο όχημα ή εμπόδιο στο εμπρός ή το πίσω τμήμα. Επίσης, διατίθεται το Park-Out Assist – που βοηθά τους οδηγούς να εξέλθουν από ένα παράλληλο χώρο στάθμευσης, ελέγχοντας το τιμόνι, ενώ ο οδηγός ελέγχει αντίστοιχα το γκάζι και το φρένο.

Άλλα συστήματα που διατίθενται για πρώτη φορά με το Fiesta και προσφέρουν βελτιωμένες λειτουργίες:

Traffic Sign Recognition , που μπορεί τώρα να παρακολουθεί πολλαπλά όρια ταχύτητας τα οποία ισχύουν σε κάθε λωρίδα του αυτοκινητόδρομου και προβάλλονται σε πινακίδεςψηλά, ώστε και να ενημερώνει την ένδειξη εάν ο οδηγός αλλάξει λωρίδα.

Auto High Beam , που τώρα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά σε περιπτώσεις όπου μία κεντρική μπαριέρα χωρίζει των αυτοκινητόδρομο στη μέση και μπορεί να ανιχνεύει αντίθετα ερχόμενα φορτηγά για να αποτρέψει το θάμπωμα των οδηγών που βρίσκονται πιο ψηλά από το κεντρικό διαχωριστικό. Μία νέα λειτουργία ομαλής κλιμάκωσης βελτιώνει την άνεση των οδηγών τη νύχτα με ήπιες αλλαγές μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας φώτων.

Από 12.990 ευρώ το νέο Ford Fiesta

Το Fiesta προσφέρει τώρα 15 τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού συνολικά, μεταξύ των οποίων Adaptive Cruise Control, Adjustable Speed Limiter, Blind Spot Information System , Cross Traffic Alert , Distance Indication, Driver Alert , Lane Keeping Aid , Lane Keeping Alert και Forward Collision Warning.

Εξάλλου, το νέο Fiesta εξοπλίζεται σε ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού και με B&O PLAY Sound System.

Το μοντέλο προσφέρεται στην Ελλάδα ήδη με κινητήρες βενζίνης turbo 1.0 lt με 100, 125 και 140 ίππους, με νέο τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.1 lt που βασίζεται στον χιλιάρι turbo και αποδίδει 85 ίππους καθώς και με κινητήρα πετρελαίου 1.5 lt με 85 και 120 ίππους.

Συνδυάζονται με κιβώτιο 5 σχέσεων μηχανικό και αυτόματο 6άρι, και είναι Euro 6 σε ρύπους.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 12.990 ευρώ για τις εκδόσεις βενζίνης και από 14.669 ευρώ για τις εκδόσεις πετρελαίου.

Διαθέσιμες θα είναι και ειδικές εκδόσεις Fiesta Titanium, Fiesta ST-Line, το πολυτελές Fiesta Vignale και το Fiesta Trend.

Το Fiesta Active crossover – το πρώτο στη νέα γκάμα μοντέλων Active που θα λανσαριστούν στην οικογένεια Ford τα επόμενα χρόνια – και το νέο 200 PS Fiesta ST θα κυκλοφορήσουν του χρόνου.

Καταλήγοντας, το νέο Fiesta καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ